anna_rebajn Opublikowano 6 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 jak kot wymykasz się do mnie przez snu wąziutkie szczeliny jest dłoń nieprzytomna i oddech jak motyl na wietrze bezsilny spod powiek choć jedno wspomnienie wyłuskać mi pozwól i wykraść niech drży jak te wierzby jesienne tak bardzo zmienione od zimna niech kroplą obmyje brzeg dłoni co zmarszczki ci studzi i gładzi by zerwać ten sen nieskończony co przylgnął tak mocno do twarzy
Judyt Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 fajnie się mi czytało jak jak niech niech co co- troche powtorzeń ale i tak piękny obrazek, J. serdecznie
marek_cz. Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Wiersz wydaje się bardzo nastrojowy, delikatny jak mgielny obraz, słowem- impresja. Chociaż nie jestem zwolennikiem przestawnego szyku wyrazów, myślę, że w tym wierszu akurat tak mi się podoba.
anna_rebajn Opublikowano 6 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 jak kot wymykasz się do mnie przez snu wąziutkie szczeliny jest dłoń nieprzytomna i oddech podobny do skrzydeł motylich spod powiek choć jedno wspomnienie wyłuskać mi pozwól i wykraść niech drży jak te wierzby jesienne od deszczu zmienione i zimna niech kroplą obmyje brzeg dłoni gdy zmarszczki ci studzi i gładzi by zerwać ten sen nieskończony co przylgnął tak mocno do twarzy Judyt - rzeczywiście umknęły mi te powtórzenia, więc poprawiałam. Zostawiłam tylko "niech" bo było celowe. Pozdrawiam ciepło. anna marku - fajnie, że się podoba, również pozdr. a.
krzywy olek Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Ładnie tu, tak cichutko... :) pozdrawiam
Magda_Tara Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 podzielam zdanie i wrażenia marka cz. podoba się :))
Wilcza Jagoda Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 ii zabrałam do ulubionych, wkrótce będzie cała ko-lekcja:)))
anna_rebajn Opublikowano 7 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 Magdo, olku i Jagodo - dziękuję za komentarze. Pogoda była deszczowa i zimno okrutnie - więc jakoś mi ten wiersz tak się nawinął :-)). anna
Rekomendowane odpowiedzi