Przemysław Gliniecki Opublikowano 3 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2010 otwieram oczy w drugą stronę niż zwykle patrzę przez ciemność do wnętrza własnego zamawiam lekarza bo nie wiem co widzę okupsycholistę wybranego z listy najlepiej radzących sobie z radą czekam dwie wieczności oka mrugam jeszcze chwilę i otwieram drzwi do drzwi do okien oczu stoi z teczką spokojnie boi się może patrzy na mnie podejrzeniem znad wąsa pyta: "czy chorował wcześniej pan na coś?" odpowiadam: "tak. na pustkę i inne wcielenia" pyta: "inne wcielenia?", merda wąsem odpowiadam: "no wiem. zbyt dużo ich było... młody i twórczy byłem", robię buraka potwierdza rozgląda się po mieszkaniu znowu pyta: "pan tu mieszka? sam?" milczę przez sekundę może dwa okamgnienia nie zauważa merda wąsem odpowiadam wreszcie: "tak sam a dlaczego?" anictaktylkuje i dalej się gapi na zepsute znaki porąbane na kawałki przeszłości strzępy myśli zaczyna się przechadzać w głowie poprawiać śnieżnoanielski surdut merdać wąsem w końcu patrzy mi w oczy w moich oczach i dotyka suchą dłonią specjalisty organu bardzo wewnętrznego i już wie i ja już wiem [u]OBJAWY:[/u] Ciągła niechęć. Zaparcia myśli. [u]ROZPOZNANIE:[/u] Strefa pustki rozrośnięta. Zużycie tkanki życia. [u]DIAGNOZA:[/u] Rak duszy. [u]LECZENIE:[/u] Amputacja.
Ela_Ale Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2010 Ciekawie. Może troszkę za duże, ale ten medyk jest dręcząco-zastanawiający. Przedostatnia strofa - ulubiona. Anictaktylkosobiepogadałam. Plagiatuję! Ukłonki. E.
Pielgrzym Ostatni Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2010 Kupuję. Konwencja pozwoliła na kilka udanych i świeżych sformułowań. Do tego jest wszystko czego ja potrzebuję, żeby zadumać się na chwilę, no i jeszcze raz ta świeżość konwencji.
Rekomendowane odpowiedzi