Mumia Abu-Jamal Opublikowano 20 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 Nie czas żałować róż, gdy płoną lasy, bo przeważnie nie ma róży bez kolców, ni dymu bez ognia, tak po wsze czasy jednym świat dogadza, drugim mówiąc płońcie. Ale i las wszak wzrosnąć musiał wprzódy nim spłonął. Róża, nim w kolce obrosła bezpieczną była. Chronił ich ogródek, który nie słyszał o perzach czy ostach. O raju mowa, co nie tajemnicą winno być, gdyście tacy mądrzy, bystrzy. Z tych, co nie kłócą się, a i nie krzyczą, cieszą się spokojem w swym świecie czystym. Lecz własny rozum będzie dla nas zgubą, proste symbole zrozumieć niełatwo. Adam szturchnął raz Ewę w nocy mówiąc, wiesz, tu chodzi o coś więcej niż jabłko.
Izabella_Sendor Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 Dobry zamysł zrealizowany skutecznie;-)A zakoncówkę przyjmij Autorze bonusowe gratulacje;-) Pozdrawiam
Giovannii Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 Nadal czekam na coś bardzij osobistego. Pozdrawiam G.
Patrycja Rosłoniec Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 "Adam szturchnął raz Ewę w nocy mówiąc, wiesz, tu chodzi o coś więcej niż jabłko." Chodzi o kasę jeszcze ;) Nie trafił do mnie (we mnie?). Przykro mi, pozdrawiam, Pat.
Messalin_Nagietka Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 nie wiem - ale brak konsekwencji zmusza mnie do wyłożenia "tego i owego" - autor prawie przez dwie zwrotki o róży a kończy jabłkiem - poza tym "boska komedia: jakoś nie wpasowywuje się w ramy ogródka - bo żadnegej wypowiedzi onego MN
Jan Polski Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 A dlaczego w tytule nie ma: KK ? Pozdrawiam - Jan P. ps. tutaj to znaczy "kolejny kicz" (dla niezorientowanych) ;)
Klaudiusz Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 dwa ostatnie wersy całkiem fajne, reszta.... brzmi jak wstęp do serialu pt. "nowe przygody adama i ewy" (z czerwonym znaczkiem ;)) - zbyt sztuczne to...
Mumia Abu-Jamal Opublikowano 21 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 Widzę przeto, że chodzi jednak o niewiele mniej niż jabłko. A nie powinno. MAJ
Rekomendowane odpowiedzi