Messalin_Nagietka Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2010 śniegu tu zwiało chyba ze wszech, skądyś mógł wicher nagnać do chmury, a z owej na sosny, brzozy, jedliny i grądy spadło co miało, lgnąc weń dalej słowem z krawędzi lasu słońca kres wyciskał sople, jak ślina kapały mu z pyska lecz ni skomlenia, ani ujadania jeno z barw splotły korowód, z którego trzask pni i szelest gałęzi zaganiał do wyobraźni, obym tu nie przegiął, zwąc to zjawisko – wichrzeniem na śniegu wedle wiadomych sobie tylko reguł człek każdy pojmie, byleby zobaczył wir ustalony, mnożący biel w czerni, iż rzeczywistość, jeśli nie ma na czym w Kołakach Kwasach przejdzie raz kolejny, po ustalonym horyzoncie - zatem było nie było – czerń zimą – biel latem 2
Stefan_Rewiński Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Jak zawsze, staranny, ciekawy. Pozdrawiam.
Sfinks13 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zawsze piekna liryka i jak zawsz brak słów Zastanawia mnie,, Kołakach Kwasach" niem wiem , co to jest , jednak wiem ,ze nazwa własna serdecznie 13
Messalin_Nagietka Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję, ciekawa to jest okolica w któej dane mi byc MN
MARIUSZ RAKOSKI Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Nie da się ukryć, że sprawne to pióro, ale mnie u Ciebie za każdym razem drażni nadużywanie przestarzałych form: "wszech", "skądyś", "człek"... dla-dlatego wierszowi trudno jest mi wierzyć, a wynika to z prostej przyczyny: jako, że sprawnie omija zewnętrzne formy i maluje nie lada niefiguratywne obrazy, to zastanawiam się, czy jesteś człowiekiem wsi, czy mieszczuchem. Jeśli mieszczuchem, to okej, jeśli "chłopem" ze wsi: to nie daję wiary. Nie zmienia to faktu, że na plusa zasługuje, jak najbardziej. Pozdrawiam :::)
Dorota_Jabłońska Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Wiersz zrobił na mnie duże wrażenie. Obrazowy, autentyczny. Nie użyłabym w tym pięknym opisie tylko zwrotu obym tu nie przegiął Pozdrawiam :)
Messalin_Nagietka Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. poezja to tworzenie światu (świata?) - poprzez te słowa i nie tylko buduję formę jesli ktoś wszedł i nic się nie zawaliło - dla mnie super - dziękuję MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zwrot tubylczy jak się pisze to się wyławia takie sformułowania MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. e tam - słowa słowami - ich nigdy za mało MN
Jacek_Suchowicz Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 dyć na odwyrtkę w Twych Kołakach Kwasach barwy pór roku odwracają zwyczaj a choćbyś z mopkiem po zagonach hasał i wszystkie pędraki z cierpliwością zliczał nie dojdziesz nijak zjawiska przyczyny główkował autor a i on bez winy pozdrawiam Jacek
H.Lecter Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 z krawędzi lasu słońca kres wyciskał sople, jak ślina kapały mu z pyska To bardzo ładne... rzeczywistość, jeśli nie ma na czym w Kołakach Kwasach przejdzie raz kolejny, po ustalonym horyzoncie ...a tu jest nad czym pomyśleć. Dobre.
Messalin_Nagietka Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przyczyn i skutków nie uraczę pismem jedynie opis, jakaś lekka wzmianka o tym, ze ktoś coś liznęło umysłem albo nadzieją - taka wyliczanka zawsze i wszedzie do jednego popcha do mopka MN ps. dziękuję Jacku za wizytę
Messalin_Nagietka Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ustalony horyzont - to oto chodzi? MN
Agata_Lebek Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo obrazowy i plastyczny wiersz. Zgrabnie ukryte myśli pod powłoką zadymki itp. Nie zmieniłabym w nim ani jednego słowa. Zabieram do ulubionych :) Przyjdź do mnie leniu. Nie boję się ;P Pozdrawiam.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 coś mi nie grało i komentowałem pomiędzy projektami teraz wróciłem i wiem co słowo nie przegiął - z gwary młodzieżowej trochę wrzeszczy pozdrawiam Jacek
Mrucz mi Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Wiersz jest śliczny! Ale ja jak myślę o Kołakach, to widzę przed oczami morenę czołową i bardzo dziurawą drogę, a czasem daleko daleko Opinogórę :) Pozdrawiam!
Messalin_Nagietka Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kołaki są już poza moreną w osadach ozów i kemów po drodze są jeszcze Dzbonie, a tak w ogóle to ktoś Ty? MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oki, dziękuję - tak, ale czasem gwara miesza się z teraźniejszością MN
bestia be Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2010 lirycznie i ładnie pozdrawiam bestia
Messalin_Nagietka Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję MN
Rekomendowane odpowiedzi