bona Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zostań w piasku. Nie wchodź do morza, drugi raz nie wyjdziesz. Poczekaj... Podejść do niej? Niech zobaczy jak wygląda podniesiony cień. Potrafię całować, już nie mam słonych ust. Jej chód - w otwartym oknie firanka - tak widzę morze. Podpływa i wyznacza granice; brzeg jest parapetem bez końca. Idę za nią; ślad w ślad. Wciąż za daleko. Do niej, do morza. Edward Munch "Samotni", 1906-1907
BARBARA_JANAS Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Boguś, co ja będę się rozpisywać. Ty wiesz i ja wiem co w poezji lubimy najbardziej. Pozdrawiam.
bona Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 No popatrz, jak my kolo siebie :)
Messalin_Nagietka Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 strasznie nie lubię zakazów więc jak na trawniku przed blokiem gdzie grywał mój syn w piłę wcisnęli kij z napisem ZAKAZ to odrazu Z zmieniłem w N spodobało się, zmienili na SZANUJ ZIELEŃ - myślę, jak zmienić, syn gra MN
bona Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zdecydowanie lepiej, sam przeczytaj: "SZANUJ ZIELEŃ" Pozdrawiam ciepło :)
Messalin_Nagietka Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a może "U NAS SIE LEŃ" - reszte wyrzucić ale to mało smieszne MN
MARIUSZ RAKOSKI Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 U mnie ci morza pod dostatek, więc jakoś mnie nie grzeje. Ale kompozycja zrobiona na zasadzie wewnętrznego monologu mnie przyciąga, no i ten melancholijny klimat - trafia. Według mnie trochę mało, i za bardzo enigmatycznie, ale w ostatecznym rozrachunku wychodzi na dobry plus. Pozdrawiam, :::)
bona Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Fajnie, że jednak zatrzymał, pozdrawiam :)
Sfinks13 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 ładny wiersz ,,za daleko do marza" wielki sentyment czuję do morza , więc się podoba całość serdecznie 13
Smutek_Jan Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Dobry wiersz, z przyjemnoścą przeczytałem. pozdr.
bona Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Dziękuję za poczytanie i komentarze. Serdecznie :))
Agata_Lebek Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Brzeg jest parapetem bez końca - aż mam ochotę zacytować ten fragment w którymś ze swoich wierszy.już nie mam słonych ust też pięknie. Fragmentarycznie i całościowo na plus. Jeszcze spojrzę na obraz dla porównania :)) Skusiłaś mnie. Pozdrawiam.
Stefan_Rewiński Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oto znana Bona, ratuje Go przed wejściem. Ostrzega. Następnie się raczej kocha. Podchodzi, całuje, i tp. Ma wizje, firanki, morze, parapety, granice, brzegi jakieś, następnie idzie nad morze, bo urlopy. Ech te Poetki.
bona Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2010 :) Dziękuję i pozdrawiam Was :)
bestia be Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2010 podoba się pozdrawiam bestia
bona Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Bestio cieszy i również pozdrawiam :)
Bea.2u Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2010 uwielbiam ten wiersz. przechodzą mnie ciarki od początku do końca. dobranoc :) /b
zak stanisława Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ładnie, bono, poczułam jakiś smętek tej odległości do morza... ahoj!
Rekomendowane odpowiedzi