Sfinks13 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 stare kalendarze w umyśle w lustrzanym odbiciu oblicze na twarzy bruzdy i szlaki wyrzeźbiły liczne dramaty okrutny los nie zna metafor zewsząd kamienie pod nogi nić pajęczyny zrywa się skrycie z istnienia zostaje wspomnienie zimny głaz czule przytuli do sprawiedliwej macierzy ktoś od niechcenia zapali znicze w płomieniach całe życie
Stefan_Rewiński Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 No proszę, Sfinks wydusił wreszcie z siebie poezję.
Sfinks13 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło P Stefanie za taki komentarz , bardzo dziękuję, cieszy od takiej sławy pozytywna opinia serdecznie 13
janusz_pyzinski Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 gorszy na pewno od poprzedniego,ale czy wszystkie muszą być idealne? pozdrawiam
Sfinks13 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję P Januszu za szczerość, zawsze można coś zmienić, teraz zacznę myśleć nad nim i dziękuję za przychylność dla wiersza serdecznie 13 zdaję sobie sprawę czytajac Pana wiersze, że dzieli nas wiele , gdyż Pan pisze naprawdę pięknie , może kiedyś wzorując się na tutejszych sławach nauczę się tak pisać, dziękuję za możność nawet czytania takiej poezji
Jadwiga_Graczyk Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Prawdziwie piękna poezja, dodałam do ulubionych pełna zachwytu. Całość na tak. Wiersz nie wymaga komentarza prawdziwy talent sam się broni. z wyrazami uznania autorowi
Sfinks13 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło Jadwigo za taki komentarz jednak ja się dopiero uczę , duzo tutaj czytałem i może trochę się nauczyłem i nie zasługuje na takie słowa , bo żle sie czuję , tutaj jest wielu wielkich Poetów, gdzie mi do nich? serdecznie 13
Jadwiga_Graczyk Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Masz człowieku wielki potęcjał talentu to widzę po pierwszych wierszach aczkolwiek ukryty w skromności. pozdr.
M._Krzywak Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Słownik ortograficzny chyba niewiele kosztuje. A wiersz badziewny, sorki.
Sfinks13 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję , ale jeszcze długa droga serdecznie 13
Sfinks13 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Słownik ortograficzny chyba niewiele kosztuje. A wiersz badziewny, sorki. Miło, za wgląd i czytanie dziękuję, jak komentarz, pomyślę nad zmianami serdecznie 13
Rachel_Grass Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przeciętniactwo, nieudana personifikacja w pierwszej strofie, dalej znowu w drugiej, i to w bardzo małej, niezamierzonej zapewne odległości; dość naiwne i banalne rozumowanie przyczynowo-skutkowe (istnienie ----> wspomnienie) nieowinięte w żadną bawełnę ładną, która by uwydatniła coś w tym rozumowaniu.
MARIUSZ RAKOSKI Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Ojej, banalnie, naiwnie - to rymowanie jest już chyba nie w modzie :) Według mnie nieporadny, nawet te rymy nie wyszły tak jak trzeba, ni to parzyste, nie gramatyczne, ni męskie, ni żeńskie... ni wierszyk sylabiczny, ni sylabotoniczny, nawet nie biały. Przeorane metafory: na twarzy bruzdy i szlaki wyrzeźbiły liczne dramaty A żebym nie mówił, że Żałoba Narodowa niczego nowego nie spłodzi. Przykro mi, ale słabiutko - jednak to tylko moje widzimisię. Pozdrawiam :::)
Jadwiga_Graczyk Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Michale Krzywak! - no literówki się zdażają ale komentarz- wiersz badziewny, (słownictwo żargonem) -świadczy o braku grzeczności wobec autora. Jeśli tak komentujesz to przynajmiej winno się motywować swoje zdanie. Proszę wziąść przykład z Mariusza Rakoskiego, jego komentarz, krytykę. Ileż w jego komentarzu uzasadnienia, delikatności, taktu, kultury osobistej. Na takim wysokim poziomie intelektualnym krytyki można się czegoś nauczyć, wyciągnąć wnioski.
M._Krzywak Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale to nie jest literówka, tylko prawdziwy, autentyczny BYK! A co do komentarzy, pani myśli, że wklepywanie na pałę plusów pod wszystkim jest konstruktywne? Współczuje. I tyle, bo już jesteśmy po potopie grafomaństwa, ale pewnie czeka nas druga fala i trzeba szykować nowe "słownictwo z żargonem" (ech, te poziomy wysławiania się :)))
Andrzej Ludwiczak Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Kolejny zły wiersz, Sfinksa13. To jest grafomania obarczona dodatkowo megalomanią autora. Pozdrawiam. PS Postaram się uzasadnić w wolnej chwili. A.Ludwiczak
H.Lecter Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2010 na twarzy bruzdy i szlaki wyrzeźbiły liczne dramaty okrutny los nie zna metafor zewsząd przygniatają kamienie nić pajęczyny zrywa się skrycie z istnienia zostaje wspomnienie Klasyka grafomanii, to jest tak beznadziejne, że aż rozczulające... Kosz.
Sfinks13 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przeciętniactwo, nieudana personifikacja w pierwszej strofie, dalej znowu w drugiej, i to w bardzo małej, niezamierzonej zapewne odległości; dość naiwne i banalne rozumowanie przyczynowo-skutkowe (istnienie ----> wspomnienie) nieowinięte w żadną bawełnę ładną, która by uwydatniła coś w tym rozumowaniu. Bardzo dziękuję za rady w komentarzu, pomyślę nad nimi, jak wpis serdecznie 13
Sfinks13 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło za uzasadniony komentarz jednak wiersz nie jest pisany odnośnie żałoby narodowej, a tylko życia nie zauważyłem jednago rymu w 2 strofie serdecznie 13
Rekomendowane odpowiedzi