Bernadetta1 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 zapal powtórnie...niech dym zapachnie podniebną przędzą gniewem wysnutym co zakryć chciały oczu otwartość a milcząc brnęły w domysłów nuty w ciasnej otoczce gorzkich refleksji w tle filozofów tam na kamieniu wyżłobi rysę starych skamielin żal omieciony ludzkim spojrzeniem na końcu w gardle głaz wyrzeźbiony prawdą pod mglistym pledem utkaną a gdzieś w korzeniach podobny motyw a słowo ciche ...już nie to samo
Grażyna_Kudła Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ten papieros przeszkadza, a nawet drażni Bernadetto tak sobie przeczytałam Twój pozdrawiam Grażyna
MARIUSZ RAKOSKI Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Dobre. Że palę papierosa, wrócę, bo to tylko pierwsze wejrzenie. Pozdrawiam :::)
janusz_pyzinski Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pięknie,tylko w pierwszej strofie może "zapal papierosa" pozdrawiam cieplutko
Stefan_Rewiński Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Ciekawe, choć palenie szkodzi, ja palę. CCC.
Bernadetta1 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ten papieros przeszkadza, a nawet drażni Bernadetto tak sobie przeczytałam Twój pozdrawiam Grażyna ten papieros jest oczywiscie ze względu na dym...skojarzył mi sie z mgłą...pozdrawiam Grazynko
Bernadetta1 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zapraszam zatem Mariuszu:)
Bernadetta1 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pięknie,tylko w pierwszej strofie może "zapal papierosa" pozdrawiam cieplutko wiesz , tez się nad tym zastanawiałam, ale jakis lepiej mi brzmiało...dziekuje Janusz i pozdrawiam:)
Bernadetta1 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stefku nie pal:)pozdrawiam:)
Bernadetta1 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 jednak papieros usunięty ze względu na błąd ortograficzny;)pozdrawiam
Grażyna_Kudła Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wróciłam Bernadetto po kolejnym czytaniu dziękuję za wyjaśnienie:) bez papierosa lepiej pozdrawiam Grażyna
Sfinks13 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 bardzo mądry i ciekawy wiersz serdecznie 13
H.Lecter Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czy mógłbym prosić o podpowiedź, na czym polega wielka mądrość tego tekstu ? :)
Wilcza Jagoda Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ten papieros przeszkadza, a nawet drażni Bernadetto tak sobie przeczytałam Twój pozdrawiam Grażyna ten papieros jest oczywiscie ze względu na dym...skojarzył mi sie z mgłą...pozdrawiam Grazynko zapal... mnie sie podoba to palkenie, bo to moze byc znicz.... zostawilabym... zapal...niech dym zaciagnie podniebna przedzá osnuje domysly .... klaniam sie B.:)
Bernadetta1 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ten papieros jest oczywiscie ze względu na dym...skojarzył mi sie z mgłą...pozdrawiam Grazynko zapal... mnie sie podoba to palkenie, bo to moze byc znicz.... zostawilabym... zapal...niech dym zaciagnie podniebna przedzá osnuje domysly .... klaniam sie B.:) witamponownie i dzieki:)
Bernadetta1 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czy mógłbym prosić o podpowiedź, na czym polega wielka mądrość tego tekstu ? :) ten Pan ma stały komentarz...szablonowy mozna rzec;)ech i Ty Brutusie przeciwko mnie?:):):)
Bernadetta1 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sfinksie...dziekuje za krótki i schematyczny komentarz,ale miło, że czytasz...pozdrawiam
Agata_Lebek Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Teraz jest jeszcze lepiej, tzn. po wprowadzeniu zmian ;) Od pierwszego do ostatniego wersu napięcie rośnie, jest coraz bardziej klimatycznie i obrazowo. Wiersz jakby poza czasem. Pointa bardzo dobra. Pozdr.
Jadwiga_Graczyk Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 ,,w ciasnej otoczce gorzkich refleksji w tle filozofów tam na kamieniu wyżłobi rysę starych skamielin żal omieciony ludzkim spojrzeniem,, mądra puenta wiersza, tylr nasuwa refleksji. Piękny spójny wiersz. serd.pozdr.
H.Lecter Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czy mógłbym prosić o podpowiedź, na czym polega wielka mądrość tego tekstu ? :) ten Pan ma stały komentarz...szablonowy mozna rzec;)ech i Ty Brutusie przeciwko mnie?:):):) Niekoniecznie, wolę po prostu kiedy piszesz "kobietą" a nie, jak w tym przypadku, popadasz w "ciężkie norwidy"... ;)
Rekomendowane odpowiedzi