Tomasz_Biela Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 naprawdę udało nam się złapać a B C te same ulotne chwile w te same zmęczone dłonie naprawdę udało nam się dopaść to samo współczucie w to samo serce bijące tłoczące krew krew krew jak piach jak śnieg jak grad jak pieprz zależy jakim smakoszem się jest naprawdę udało nam się na prawdę zbiec w jeden wielowymiarowy cień uniknąć tego co niewarte jest uciec wspólnie w jakiś obłędny bezkres naprawdę udało nam się a d E być kimś dla siebie nauczyć się tego z oczami w niebie bujać w obłokach potem roztrzaskać o żelazną ziemię i znowu egoistycznie wierzyć w tę samą osobę w lustrze jeziora dać się zwariować na jakimś punkcie wpaść w wir nieśmiertelnej pogody ducha i co zrobić ? a można przeprosić d za wszystkie połamane kwiaty E i co jeszcze można ? można zaprosić na wszystkie nieproszone imprezy i tak prawie pod koniec zobaczyć wybaczyć odwrócić się i coś mądrego zaznaczyć natrafić na sęk sedna twardy cel a C G nie łamać niczego wbrew sobie i innym też nie pożyczać połamanych protez bo wstyd żal bo ból i krzyk jak siekiera bezwzględnym być jak motyka orać i orać glebę jak morze być powinno szerokie i głębokie rozciągając się w łazience w klozecie wszystko naprawdę udało nam się zbliżyć do realnych marzeń / rozluźniający tekst napisałem kiedyś i taki już pozostanie nie mam powodu go zmieniać zwłaszcza jak się go dobrze wygrywa i marudzi do grania te słowa więc o wór wyrozumiałości proszę ;)
Magda_Tara Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 wór plus wór! pieknenutki wolą tańczyć solo....bo to pachnie samowolą.... cudne, Tomasz! zabieram! śpiewaj! :))))))))
Anna_Para Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Bardzo mi się podoba! Nie poprawiaj! (Żartowałam: musisz poprawić - pozjadałeś ogonki tu i tam, a "naprawdę" - nie rozdzielaj, choć wiem, że być może zrobiłeś to celowo, ale...nie:)w tę samą - musi być, masz: w tą samąziemię - ogonek Bardzo fajna piosenka! Już ją sobie śpiewam! Gratuluję, Para:)
Tomasz_Biela Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki ;) Magda / na tyle na ile potrafię i interpretuję własne imaginacje muzyczne to stara się wybrzmiewać :) pa / tomek
Tomasz_Biela Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Anno poprawiłem tu i tam / poza tym nie ruszam go / pa / tomek
M._Krzywak Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Możemy wybrać neutralny teren Pionek, ewentualnie zapraszam do KrK (praktycznie jeszcze czerwic nie rozpisany). Wiersz - bomba! Pozdrawiam.
Tomasz_Biela Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ewentualnie spotkamy się na pewno / ale niestety Pionki i Krk póki co daleko chociaż każdą odległość można pokonać ale obecny stan rzeczy mi na to nie pozwala / jestem z Żar / ale obiecuję Ci Michał że zjawię się choćby w Krakowie ale jeszcze nie teraz / zjawię się bo za długo trwa mój letarg i za długo tutaj jestem tylko po jednej stronie żeby się tylko po jednej stronie ostać / dzięki za wizytę / tomek / pozdrawiam
Judyt Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 piękne marudzenie(: J. serdecznie
teresa943 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Tomku, z przyjemnością posłuchałabym...na żywo :) pozdrawiam cieplutko - Krysia
Tomasz_Biela Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki wielkie / tomek
Tomasz_Biela Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. może kiedyś ;) z przyjemnością dziękuję / tomek
Gość Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Ciekawie i swobodnie, jeśli chodzi o konstrukcję tekstu. Zapis akordów (a moll i następne w układzie..) może wskazywać na melanholijną scenerię muzyczną, chociaż kto wie...? Również posłuchałbym z chęcią. Pozdrawiam.
Tomasz_Biela Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki / wydźwięk jest nie tyle melancholijny co refleksyjny / przynajmniej próbuje być tomek /
Rekomendowane odpowiedzi