Henryk_Jakowiec Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Poeci ją cenią i piszą o wiośnie z ochotą, zapałem i bardzo radośnie a ja tam nie muszę bo któż wierszoklecie zabroniłby wiosną coś sklecić o lecie a lato nad wiosną ma wielką przewagę bo choć wbrew pozorom gdy stanę na wagę tom lżejszy o ciuchy bo te wiszą w szafie i prężąc pierś nagą powiadam – potrafię gdy zechcę postawić, postawię na swoje a nawet gdy trzeba rygory podwoję i będę leciutki jak puszek – okruszek choć dzisiaj niestety wciąż ciąży mi brzuszek lecz on jest ozdobą i wzorem krągłości i świadczy niezbicie o mej zamożności gdyż często podchodzę do baru i proszę dwa zimne i z pianką – cóż, jestem piwoszem.
Dorota_Jabłońska Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 a we mnie się wszystko przewraca i wrze mam dosyć dni zimnych i nagich gałęzi twarz w grona jaśminu i bzu złożyć chcę nie trzeba mi piwka ni wszelakich trunków upiję się pięknem i zapachem kwiatów majową burzą moich pocałunków Serdecznie pozdrawiam ;)
Fly Elika Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Najlepiej rymujesz na tym forum, na Ciebie wszystkie płotki lecą :-))), mam wrażenie, że poza orgiem również, Gdyby tak nie było i jesteś Misiowaty, to daj znać :-) piwoszu Pozdrawiam
Henryk_Jakowiec Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mnie także czasami gdy mam już za dużo odurza moc chmielu – to sygnał przed burzą a raczej przed burą bo moja małżonka gdy wchodzę do domu od progu już chrząka „ty wstrętny piwoszu” lub „ty piwożłopie” - opanuj się wreszcie i nie chlej wciąż chłopie. Serdecznie pozdrawiam ;)
Dorota_Jabłońska Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Lecę Heniu pod koniec maja :)))) Będzie burza pocałunków nareszcie - stąd ta niecierpliwość we mnie przeokrutna :)
Henryk_Jakowiec Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie jestem robaczkiem, zanętą czy muchą i chociaż mam haczyk nie łowię na sucho, nie jestem za młody lecz też nie za stary i na mnie nie płotki lecz lecą komary. Do misia mi jeszcze co nieco brakuje lecz wciąż intensywnie i nad tym pracuję bo stojąc przy barze zamawiam wciąż nowe - dwa mocno schłodzone, z wianuszkiem, kuflowe. Znak dałem więc teraz już znasz mnie z profilu a jeszcze dorzucę – już chodzę w cywilu bo z wojskiem skończyłem przygodę przed laty a nawet i wtedy nie byłem smarkaty. Zamilknę więc może lecz jeszcze odsłonię, że mam troje synów i miejsce przy żonie i piję jak inni lecz nie do przesady choć moje gardziołko też nie od parady. Pozdrawiam
Fly Elika Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mnie także czasami gdy mam już za dużo odurza moc chmielu – to sygnał przed burzą a raczej przed burą bo moja małżonka gdy wchodzę do domu od progu już chrząka „ty wstrętny piwoszu” lub „ty piwożłopie” - opanuj się wreszcie i nie chlej wciąż chłopie. Serdecznie pozdrawiam ;) Przepraszam, sorki Henio, którego miło się czyta, tutaj panienka Magda a w domku żonka szuka bata, i na orgu do tego jakaś małolata do piwosza uderzyła i się rozmarzyła teraz zdekonsternowana Henio jej nie odpowiada Pozdrawiam
Dorota_Jabłońska Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 i tak oto tworzą się legendy ;))) Fly, coś pomieszałaś... nic to p.s. płotki to śliczne rybki ;)
Fly Elika Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Doroto, Tak, rzeczywiście coś namieszałam. Henio to postać wielce znana, myślałam, że mi nie odpowie bo nie odpowiadał, przy piwku i wierszyku zakręciło mi się głowie, nie Ciebie nie ależ skądże nie miałam za płotkę, raczej inne, przez takie moje patrzenie manieryczne. A do Henia, To szukam misia w radzie i sposobie, żeby był duży i miał białe coś na sobie ;-))) Tyle razy się już zagubiłam i znaleźć się nie mogę, co chwilka gdy smutno chcę szybko zaginąć. Rodzinka u Pana widać w komplecie zatem i teraz już czas przejdę się po lesie tam zaczekam na jakiego misia-grzybka aż do po lecie. Pozdrawiam serdecznie
Henryk_Jakowiec Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie zazdroszczę Ci czekania bo to prawie dwa miesiące a niestety wiem co nieco o czekaniu i rozłące. Sam czekałem wiele razy choć rozłąka krócej trwała a i tak mi ma samotność nieraz w życiu wycisk dała. Z Tobą zgoła jest inaczej Tyś jest w boju zaprawiona a więc cicho, bez szemrania czekasz chwili aż ramiona splotą to co tak odległe i fizycznie niedostępne by zasypać całusami tocząc gry tak zwane - wstępne.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mnie także czasami gdy mam już za dużo odurza moc chmielu – to sygnał przed burzą a raczej przed burą bo moja małżonka gdy wchodzę do domu od progu już chrząka „ty wstrętny piwoszu” lub „ty piwożłopie” - opanuj się wreszcie i nie chlej wciąż chłopie. Serdecznie pozdrawiam ;) Przepraszam, sorki Henio, którego miło się czyta, tutaj panienka Magda a w domku żonka szuka bata, i na orgu do tego jakaś małolata do piwosza uderzyła i się rozmarzyła teraz zdekonsternowana Henio jej nie odpowiada Pozdrawiam Mnie przepraszać nie ma za co bo nie jestem obraźliwy ale rejestr tych wydarzeń jest w połowie nieprawdziwy bo tu nie ma żadnej Magdy a tym bardziej małolaty prawdą zaś, że żona, dzieci bo od dawna jam żonaty. Nikt się tutaj nie rozmarzał ani też nie skonsternował a jedynie sam piszący jak chciał tak i nasmarował bo on zawsze w takim stylu pisze swoje rymowanki i nie czyha na płoteczki, które tutaj zwą się fanki.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rybki owszem, apetyczne lecz nie darzę ich miłością a płoteczkę z patelenki łyknę nawet całą. Z ością. Potem włączę jakąś bajkę lub legendę o księżniczce, która to w zamierzchłych czasach miała pałac w puderniczce, którą ponoć dużo wcześniej albo nawet w innej bajce zgubił pirat kuternoga gdy przebywał na Jamajce.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Szukaj w szpitalach, tam pełno misi w białych fartuchach u stołków wisi i ciężko jest ich od nich oderwać a co dopiero fartuchy zerwać więc wciąż na biało i przy nabiale z tymi stołkami na salach bale robią i tańczą tango lub walca trzymając mocno swe stołki w palcach tam pędź dziewczyno za serca głosem lub po zapachu idź za bigosem bo nawet w kuchni kuchty, kucharze chodzą na biało jak w mlecznym barze.
Fly Elika Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Ach dziękuję Henio tyś chyba jasnowidz tak więc podróż mnie czeka przebiorę się za wędrowniczka i w drogę, za zapachem bigosu się udam co najwyżej napotkam kaszankę może to mnie zaprowadzi do żurku z jajkiem i kawałkiem smacznej białej kiełbaski na drugie zjem polskie barowe ziemniaki z kwaśnym mlekiem dobrej nocki Henio dobre rady są w cenie :-)))
Henryk_Jakowiec Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Też się kiedyś stołowałem gdy bywałem w trasie a kierowca niczym stangret stawał na popasie Jadłem bigos i kaszankę, ziemniaki i żury wedle regionalnych kuchni oraz receptury. To co było niezjadliwe wrzucałem do kosza bo nie wszystko co jest jadłem strawą dla smakosza. miłego poranka :-)))
Magda_Tara Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Heniu, wierszyk śliczności przeczytałam na stojąco, bo kręgosłup "osiadł był" wierszykiem następnym razem buziak!
Henryk_Jakowiec Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Moja Madziu Ukochana buziak wiosną i to z rana? On do życia mnie pobudzi a u innych zazdrość wzbudzi więc na przekór zazdrośnikom malkontentom i „czynnikom”, Madziu, proszę - ust nie żałuj i mnie częściej, częściej całuj. Pozdrawiając Cię serdecznie też całusa tobie kradnę a jeżeli chcesz ich więcej no to do Warszawy wpadnę.
Fly Elika Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Moja Madziu Ukochana buziak wiosną i to z rana? On do życia mnie pobudzi a u innych zazdrość wzbudzi więc na przekór zazdrośnikom malkontentom i „czynnikom”, Madziu, proszę - ust nie żałuj i mnie częściej, częściej całuj. Pozdrawiając Cię serdecznie też całusa tobie kradnę a jeżeli chcesz ich więcej no to do Warszawy wpadnę. To ci dopiero wyjeżdzać mu się zachciewa za Tarą wybędzie pociąciem a ja rymy nadal będę kaleczyć i turkotać za Heniem po torach Henio! do tej sztuki to trzeba tak wciąż wiosłować i wiosłować ?:))) pozdrówki dla Was z przedziałka
Henryk_Jakowiec Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Moja Madziu Ukochana buziak wiosną i to z rana? On do życia mnie pobudzi a u innych zazdrość wzbudzi więc na przekór zazdrośnikom malkontentom i „czynnikom”, Madziu, proszę - ust nie żałuj i mnie częściej, częściej całuj. Pozdrawiając Cię serdecznie też całusa tobie kradnę a jeżeli chcesz ich więcej no to do Warszawy wpadnę. To ci dopiero wyjeżdzać mu się zachciewa za Tarą wybędzie pociąciem a ja rymy nadal będę kaleczyć i turkotać za Heniem po torach Henio! do tej sztuki to trzeba tak wciąż wiosłować i wiosłować ?:))) pozdrówki dla Was z przedziałka To dopiero się okaże czy odbędą się wojaże bo choć jestem w dyspozycji nie pojadę bez decyzji, ale kiedy się postara o decyzję Magda Tara i przedstawi ją na piśmie jak to kiedyś w socjalizmie wtedy ruszę bez wahania bowiem do podróżowania mam smykałkę czyli żyłkę - oby tylko nie na zsyłkę. Pozdrawiam :)))
Fly Elika Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To ci dopiero wyjeżdzać mu się zachciewa za Tarą wybędzie pociąciem a ja rymy nadal będę kaleczyć i turkotać za Heniem po torach Henio! do tej sztuki to trzeba tak wciąż wiosłować i wiosłować ?:))) pozdrówki dla Was z przedziałka To dopiero się okaże czy odbędą się wojaże bo choć jestem w dyspozycji nie pojadę bez decyzji, ale kiedy się postara o decyzję Magda Tara i przedstawi ją na piśmie jak to kiedyś w socjalizmie wtedy ruszę bez wahania bowiem do podróżowania mam smykałkę czyli żyłkę - oby tylko nie na zsyłkę. Pozdrawiam :))) Zsyłka to tak znowu rzecz nie taka straszna często trochę głodu za to ciszej i z dala od miasta pakuj swe manatki podaj datę i godzinę oraz imienniki na stacji odbierze Cię lokaj z tabliczką o napisie "Twaje Bieriezniki" Pozdarowinki
Rekomendowane odpowiedzi