Baba_Izba Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 zatarły się daty rysy twarzy niechciane nadzieje odrzucone jak nieprzydatne sprzęty znajduję ślady chwil gdy zabrakło tchu aby doznać mocniej odwagi by uwierzyć okazać łatwiej kłamstwem wyzbyć się strachu uwolnić uciec niż spojrzeć za siebie ….. nie wszystko stracone co roku kwitnie stara jabłoń wracają szpaki i twoje wołanie w kręgach pamięci cofają
olek bolo Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. szkoda, że autorka spóźniła się kilka godzin z wklejeniem, ale to niczego nie ujmuje, jabłoń i tak zakwitnie pozytywnie pozdr
bestia be Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Super wiersz, jak zawsze Baba Wesołych Świąt szacuneczek bestia:):):):) lubie Cię pamietasz uczyłaś mnie pokory jednak nie da się tego dokonać zawsze sobie przypominam Twoje słowa , ja chcę spokoju, lecz nie dany mi on cieplutko
Jolanta_S. Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 ciekawy wiersz serdecznie pozdrawiam i Wesołych Świąt - Jola
MARIUSZ RAKOSKI Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Z lekkim przymrużeniem oka :) Pozdrawiam :::)
Anna_Para Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Naucz mnie Babo cofać czas! :)))) Nie, nie, żartowałam!!! Ojej! Ależ by było dopiero strasznie! Serio o wierszu: poczyszczony, asceza, elipsa! Brawo! Wesołych! (Masz w wierszyku) :))) Anna
Baba_Izba Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. szkoda, że autorka spóźniła się kilka godzin z wklejeniem, ale to niczego nie ujmuje, jabłoń i tak zakwitnie pozytywnie pozdr Spóźniła się? Nie bardzo paniat, ale jak zakwitnie to i w porządku! Dzięki za czytanie i słowa, serdeczności wszelkie, zdrowia - baba
suindra Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2010 ciekawe i ładnie napisane jednakże tutaj również tytuł mi nie pasuje... a może dodać jakieś motto...
Baba_Izba Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Każdemu dany jest spokój, bądź ponad! Tylko silni umieją panować nad sobą. Lubię jak coś u mnie znajdujesz, jeden z moich wierszy nie wyszedł poza warsztat, miał za wiele usterek, które m.innymi i Ty wytknąłeś. Wiem to po sobie: człowiek tylko chwalony, obrasta w piórka a jego dzieła, obniżają loty. Dziękuję Ci za obecność, czytanie, życzę zdrowia i pogody ducha. Serdeczności - baba
Baba_Izba Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za czytanie i opinię, dziękuję za życzenia, również Świątecznie życzę przychylności Nieba, życzliwości ludzi, zdrowia. Najserdeczniej - baba
Baba_Izba Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Puszczasz do mnie (lekkie perskie) oko, znaczy się? Miło mi, że zajrzałeś, myślę, że dzięki życzliwości czytaczy wiersz nabierze jeszcze troszkę urody. Serdeczności wszelkie - baba
Baba_Izba Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja mam taki temat, do którego wracam w myślach bardzo często, przeważnie przed zaśnięciem. Rozważam na możliwe sposoby: co by bylo - gdyby? Zasypiam i niekiedy cofa się czas o wiele, wiele lat, a jak to wtedy jest, pewnie wiesz, bo sama masz kolorową duszę, wrażliwy umysł ( świadczą o tym Twoje wiersze)! Dziekuję za czytanie i życzenia; wzajemnie, najlepsze życzenia Świąteczne - baba
bestia be Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Każdemu dany jest spokój, bądź ponad! Tylko silni umieją panować nad sobą. Lubię jak coś u mnie znajdujesz, jeden z moich wierszy nie wyszedł poza warsztat, miał za wiele usterek, które m.innymi i Ty wytknąłeś. Wiem to po sobie: człowiek tylko chwalony, obrasta w piórka a jego dzieła, obniżają loty. Dziękuję Ci za obecność, czytanie, życzę zdrowia i pogody ducha. Serdeczności - baba Zastanawia mnie który wiersz ? Jednak ten napisałaś Super ale nie lepiej , by było , wiesz ,, czas się nie cofa , ktoś może powiedzieć pleonazm jednak ,, w kręgu pamięci może się jednak cofnąć, gdyż pamięć tutaj zaprzecza , że to jest pleonazm, jednak nie o to chodzi Całość zgrabna, ładna i sensowna,czyli pobudza zmysły, więc to liryka, jednak wracając do meritum, co bym zmienił? ,, w kręgu pamięci czas się cofa" tutaj, tylko inwersja ,,w kręgu pamięci cofa się czas" taki drobiazg , ale to tylko moje skromne zdanie szacuneczek bestia
Baba_Izba Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nad tytułem się wiele zastanawiałam i kilka razy zmieniałam, nie chciałam powielać tytułu książki, najlepiej mi pasowało "powracająca fala", "echo" - zbyt oklepane, też mi ten rezonans brzmieniem nie bardzo odpowiada. Liczę i proszę o podpowiedź jak coś Ci wpadnie do głowy. Motto - dobrze by bylo kursywą na początku - pomyślę, również będę wdzięczna za sugestie. Bardzo dziękuję za czytanie i uwagi, najlepsze życzenia - baba
aluna Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Czytając Twój wiersz ...zamarłam ,cosik jakbyś Droga Babo...poruszyłaś wspomnienia z przed lat.! Wspaniale!!! Świątecznie! Ann
bazyl_prost Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2010 zawsze można wrócic myslami do Niedzieli Palmowej, święta świętami ale obrazoburczo zapytam - dlaczego czcimy kogoś z tak odległego południa?
Baba_Izba Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Każdemu dany jest spokój, bądź ponad! Tylko silni umieją panować nad sobą. Lubię jak coś u mnie znajdujesz, jeden z moich wierszy nie wyszedł poza warsztat, miał za wiele usterek, które m.innymi i Ty wytknąłeś. Wiem to po sobie: człowiek tylko chwalony, obrasta w piórka a jego dzieła, obniżają loty. Dziękuję Ci za obecność, czytanie, życzę zdrowia i pogody ducha. Serdeczności - baba Zastanawia mnie który wiersz ? Jednak ten napisałaś Super ale nie lepiej , by było , wiesz ,, czas się nie cofa , ktoś może powiedzieć pleonazm jednak ,, w kręgu pamięci może się jednak cofnąć, gdyż pamięć tutaj zaprzecza , że to jest pleonazm, jednak nie o to chodzi Całość zgrabna, ładna i sensowna,czyli pobudza zmysły, więc to liryka, jednak wracając do meritum, co bym zmienił? ,, w kręgu pamięci czas się cofa" tutaj, tylko inwersja ,,w kręgu pamięci cofa się czas" taki drobiazg , ale to tylko moje skromne zdanie szacuneczek bestia Tamten był taki krótki; tytuł -"porządki wiosenne", już dość dawno. Lubię korzystać z sensownych rad, dziękuję za podpowiedź. Miło, że ten Ci się podoba, myślę, że może kiedyś, dając go do zapisania w dorobku, zmienię jeszcze mu tytuł. Już poprawiam jak radzisz! Miłych, bywaj zdrów! - baba
bestia be Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zastanawia mnie który wiersz ? Jednak ten napisałaś Super ale nie lepiej , by było , wiesz ,, czas się nie cofa , ktoś może powiedzieć pleonazm jednak ,, w kręgu pamięci może się jednak cofnąć, gdyż pamięć tutaj zaprzecza , że to jest pleonazm, jednak nie o to chodzi Całość zgrabna, ładna i sensowna,czyli pobudza zmysły, więc to liryka, jednak wracając do meritum, co bym zmienił? ,, w kręgu pamięci czas się cofa" tutaj, tylko inwersja ,,w kręgu pamięci cofa się czas" taki drobiazg , ale to tylko moje skromne zdanie szacuneczek bestia Tamten był taki krótki; tytuł -"porządki wiosenne", już dość dawno. Lubię korzystać z sensownych rad, dziękuję za podpowiedź. Miło, że ten Ci się podoba, myślę, że może kiedyś, dając go do zapisania w dorobku, zmienię jeszcze mu tytuł. Już poprawiam jak radzisz! Miłych, bywaj zdrów! - baba Babo to był mądry wiersz z białym obrusem i przenoszę z kąta w kąt pamiętam, ale dlaczego? Tam był tylko 1 szczegół ale myśl była własnie super w tej miniaturce, gdyby nie była bym nie pamiętał!!! wstaw jeszcze raz szacuneczek bestia
Baba_Izba Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2010 bestia be: ======= Poza Twoją, miałam jeszcze inne uwagi, które też uznałam za słuszne, próbowałam poprawić, zrobił się galimatias, odłożyłam na czas nieokreślony, zobaczę, może kiedyś wróci w nieco zmienionej formie. - heej
Baba_Izba Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fakt! Z bardzo dawnych lat! Bardzo dziekuję, serdecznie pozdrawiam, miłych Świąt! Czasem czepi się jakaś myśl i całe życie trzyma! Serdeczności - baba
Rekomendowane odpowiedzi