janusz_pyzinski Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 w ciszy tej chaty cisza tajemnic plącze się w kurzu pajęczyn na ścianach wisi jeszcze wiara i gdzieś w kącie wytarty klęcznik płacze modlitwą ojców jeszcze na łóżku tli się węglik rzucony między skiby twarzy jutro umiera w dłoniach wczoraj i sufit patrząc czasowi w oczy czyta historię w lustrze podłogi z ziaren pszenicy daty układa pot składając w paciorki różańca chleb rozdzielony w przyjazne dłonie za oknem butwieje Mirona "starocerkiewna pogoda" ze strzechy klekot bociana jak echo kołatki powtarza Wielki Piątek
bestia be Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Jak zawsze zadziwiajace metafory, zaskakująca puenta, piękne motywy natury, więc Pana poezja mnie zachwyca,nawet gdy teraz jestem zły, to jak przeczytałem ten wiersz- jednak warto żyć! szacuneczek bestia
Stefan_Rewiński Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Diekawe, ładnie napisałeś. Pozdrawiam. Stefan.
MARIUSZ RAKOSKI Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Tak, dobrze napisane: kompozycja zamknięta, ale przecież w tym przypadku nie musi niczego otwierać. Nastrojowo, troszkę ludycznie (powiało wioską), staropolsko, nastrojowo, refleksyjnie, a przede wszystkim spokojnie - to miła niespodzianka, bo ten dzień strasznie mnie męczy. Dobre Januszu, dobre. Chyba zostanę Twoim fanem :D Pozdro! Mario :::)
Jolanta_S. Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Januszu dla mnie wszystko piękne z wyjątkiem tego: czyta historię w lustrze podłogi! Świątecznie - Jola
H.Lecter Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Solidne, to już u ciebie standard... :)
Leszek_Nord Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 "jutro umiera w dłoniach wczoraj" - piękne! Pozdrawiam. Leszek.
Monika_Gromala Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Wie pan, nie lubię "wierszy okazjonalnych" - do teraz. Chciałoby się być w tej chacie, widzieć przedmioty, słuchać starocerkiewnej pogody. Wszystko, by być tam - a nie tutaj. Pozdrawiam świątecznie
Agata_Lebek Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) Pozdrawiam.
Aleks Kleks Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2010 to nie jest pisanie, które lubię najbardziej ale ten wiersz, niech mnie kule biją, trafił w nastrój przeto popieram świątecznie pozdrawiam
Franka Zet Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Januszu, to najładniejszeza oknem butwieje Mirona "starocerkiewna pogoda" Pozdrawiam serdecznie-swiątecznie :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2010 i ja też się przyłącze do chórku chociaż nie mój rewir na początku rym przypadkowy czy celowy? pozdrawiam Jacek
BARBARA_JANAS Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Świątecznie, dobrze napisane Januszu. Pozdrawiam.
bona Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Bardzo dobry wiersz. Pozdrawiam świątecznie :))
Bernadetta1 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Janusze...teraz dopiero przeczytałam ..ładne świateczne:)pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi