JacekSojan Opublikowano 25 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 www.youtube.com/watch?v=YkcPFC0YWkM&NR=1 www.youtube.com/watch?v=O4zuAhKvHq0&feature=related www.youtube.com/watch?v=R3IN7Yfp16g&NR=1
Judyt Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 "TY NIE ROZUMIESZ Pomimo że stoisz w aurze miłości, którą mnie otaczasz każdego dnia, Czasem czuję się samotna i wtedy szukam u Ciebie zrozumienia. Ty mnie nie rozumiesz... Moich uczuć i moich łez, Gdy stoję nad przepaścią przerażenia, Szarpana przez wiatry rozpaczy. Ty jesteś pełny nadziei, Nawet w złych czasach oczy Twe płoną wiarą. Łzy dodają Tobie tylko siły. Nie wiesz nawet, że można wątpić we wszystko tak jak ja. Ty mnie nie rozumiesz... Moich uczuć i moich łez, Gdy stoję nad przepaścią przerażenia, Szarpana przez wiatry rozpaczy. Chcesz tchnąć we mnie pewność, że nasza Moc obudzi świetlaną przyszłość. Każdy dzień będziesz chciał uczynić niedzielą, Każdą noc - rajem, ale... Ty mnie nie rozumiesz... Moich uczuć i moich łez. Mimo naszej wielkiej miłości jesteśmy jak z innych planet. Spójrz w mą duszę, Może to zobaczysz. " "...nie ciałem żywa, lecz duszą i sercem na tych oto kartach spisała swe wiersze..." kasia, hospicjum dodaję taki pod refleksję,dzięki Jacku- fajne, J.
JacekSojan Opublikowano 25 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 Judyt.; mam wrażenie, że Twoja dusza - tak jak na nią patrzę - tuli się z zimna, czyli z lęku....a wystarczy do siebie się uśmiechnąć, patrząc jak całują się na ulicy, jak gruchają gołębie, roześmiać się z własnego krzywego palca; patrz! - życie dookoła wrze - "jak rzeźnia o poranku" aby przytoczyć Herberta; tyle jest powodów by oderwać wzrok od tej przepaści i zwrócić go w kierunku twarzy innych...sycić się ich radością nawet gdy nam to nie jest dane...naprawdę aż tak źle? serdeczności - trzymaj się! :))) J.S
Judyt Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jacku- ten wiersz nie jest mój, dałam tak dla ludzików- do poczytania(:, tam jest życie, ale pięknie nadziejnie napisałeś i tak... J. dziękuję, serdeczności wzajemne... ps. masz krzywy palec?(;
JacekSojan Opublikowano 25 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 ten wiersz jest tej Kasi z hospicjum? - można ją odwiedzić, jeśli to Kraków.... a właśnie mamy "Pola Nadziei" - dobra okazja; :) J.S
Judyt Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak, Kasia już odeszła do Pana Boga(: Kraków- no tak Jacku tam więcej poezyjnie się dzieje zdaje się mi laikowi, J.
JacekSojan Opublikowano 25 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 odeszła.... pozostał po niej wiersz; rozumiem już, dlaczego zamieściłaś go pod tym wątkiem; serdeczności!! :)) J.S
Jimmy_Jordan Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 Janusz Radek śpiewa dużo piosenek "Halinki", moim zdaniem to nawet jeśli kolejność nie jest ważna, dobrze, że to ona jest pierwsza. Poczytać warto także jej życiorys (gdzieś w internecie znalazłem dość obszerną stronę na jej temat) całe życie w szpitalu z małymi przerwami na wielkie miłości ;) kto wie czy bym tak nie chciał? zdrówko, Jimmy
JacekSojan Opublikowano 25 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 Jimmy Jordan.; - byłem na grobie w jej rodzinnym Kłobucku, razem zresztą z śp. krakowianinem Tadeuszem Śliwiakiem, ktory darzył ją wielką atencją i zamieszczał jej pierwsze wiersze w Życiu Literackim, piśmie które już nie istnieje (Bóg jeden wie - dlaczego już nie...); z tego samego Kłobucka pod Częstochową pochodził Władysław Sebyła, poeta zamordowany w Katyniu, współzałożyciel Kwadrygi; genialny ale mało znany poeta - tyle co co-nie-co dla polonistów, i to tylko tych uniwersyteckich...ech! .... .... .... J.S
Judyt Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 czekam czekam wytrwale, H.Myga( Poświatowska) dzięki za namiar, poczytam w wolnej..więcej to tak zdaje się jest, że bardziej doświadczeni cierpieniami potrafią podzielić się miłością itd. J. (:
Jimmy_Jordan Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rzucasz nazwiskami, trzeba korzystać. Z tych mniej znanych przez ostatnie dwa lata czytuję Ratonia (są jednak kręgi, w których tenże jest popularny). W jego wierszach śmierć i wszystkie z nią skojarzenia zostały tak encyklopedycznie spisane, że trzeba robić przerwy. U Poświatowskiej nie trzeba ;) ot wyszła różnica między miłością a śmiercią przy okazji. zdrówko, Jimmy
Tango171 Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 JacekSojan:- quot capita, tot sensus.
bazyl_prost Opublikowano 29 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2010 pamięć wcale nie jest krucha jest twarda jak żelazo
Rekomendowane odpowiedzi