Piotr Wildanger Opublikowano 21 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2010 Epicentrum Poszarzałą nocą słuchałem pozytywnych odpowiedzi By zakorzeniły się we mnie I działały jak matryca pamięci Ostrzegając, że jak mistrz Schumann Czyścił klawisze to potem Wyczyścił życie również z siebie A w mej pamięci Wiedeń Światło wczorajszego dnia Rozbrzmiewały walce Straussa Całe miasto tańczy we mnie Zdarte z murów marzenia Kompleksy z duszy wyszły na wierzch Na bezlistnych drzewach kruki i wrony Rozmawiają o śmierci W mej pamięci Wiedeń Dzielnice utrapienia Cichły walce Straussa Rosły symfonie Mahlera W jaskini mej duszy Klimt ubiera farbami kobietę Nie Danae, Nie Atenę, Ani femme fatale... Dzięki Freudowi Odkryłem dobrą technikę Obgryzania paznokci aż do krwi, Która wlewała się do brudnej rzeki W mej pamięci Wiedeń Zamazany horyzont pragnień Zaślubiny nieba i piekła Scalenie tożsamości Krótkie słowa niepewne jutra Wiosenne pożegnania Przed wejściem maszerujących nazistów Do schorowanego miasta W moich myślach Wiedeń Serce miasta bije mocniej Epicentrum ubiegłego wieku Klątwa mojej duszy Piotr Wildanger
Jadwiga_Graczyk Opublikowano 21 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2010 La, la, la - Piotrze uciekaj na warsztat trzeba dopracować - podumam. Serd.pozdr.
MARIUSZ RAKOSKI Opublikowano 21 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2010 Kurczę, trochę przegadany, ale styl całkiem niezły, opisy kręcą, ale rzeczywiście w niektórych monetach jest ich za dużo, nudzą te wyliczenia. Znacznie lepiej - niż most b. Dwie odtstanie strofy szczególnie walą między oczy, ostro. DOBRY MATERIAŁ NA COŚ DOBREGO! Tak czy inaczej w obecnej postaci... kupuję, Pozdrawia Mariusz
Stefan_Rewiński Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 Bardzo interesujące wątki. Nad wierszem bym popracował, ale nad każdym trzeba popracować. Pozdrawiam. Stefan.
Rekomendowane odpowiedzi