Giovannii Opublikowano 21 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2010 próbuję coś zobaczyć ciemno rozpaczliwie nędznie mokrym oddechem uspokajam drżące ciało otrząśnięte z duszy robię pierwszy krok słyszę dźwięki piszczące koła tramwaju za oknem szloch pijackiej chrypki krzyk cykający puls boję się zapytać o imię robię drugi krok staram się nie patrzeć w zżółkłe oczy trzema palcami dotykam poplamionej skóry w kłębie taniego dymu duszę się zniecierpliwionym popędem wszedłem i pluję tysiącom nastoletnich wyobrażeń w twarz teraz już po męsku na całe życie przepoczwarzam się z niewinności w szaropłaszczowy byt
MARIUSZ RAKOSKI Opublikowano 21 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2010 No nie jest to majstersztyk, podejrzanie wyglądają niektóre "zbitki językowe", jak: * "piszczące koła", * "cykający plus", * "przepoczwarzam się". Jakieś takie nieporadne. Jednak zastanawia ciekawe soliloquium, przedstawienie sytuacji, w której znajduje się podmiot. Operowanie podmiotem lirycznym w pierwszej sobie jest wyzwaniem nie lada prostym, bo o krok do banalności. Uniknąłeś taniego gawędziarstwa, odpowiedni dobór środków (wcale niebanalnych) - proste, ale zastanawiające. Podobają się tak szybkie konstrukcje zdania, jak: "wyszedłem i pluję":D Pozytywnie Mariusz
Jadwiga_Graczyk Opublikowano 21 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2010 Zwróć uwagę, że 3x się, popraw. To drobiazg całość ciekawie ujęta, na tak. serd.pozdr.
H.Lecter Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 mokrym oddechem uspokajam drżące ciało otrząśnięte z duszy Giovannii, to jest poetycki strzał w stopę ale w związku z tym, że peel rozpoczął dopiero żmudny proces " plucia nastoletnim wyobrażeniom w twarz ", zaczekam cierpliwie... : )
Bea.2u Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 taki fajny nick, spodziewałam się czegoś więcej...
Stefan_Rewiński Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 Jak na początek, nieźle. Pozdrawiam. Stefan.
Rekomendowane odpowiedzi