teresa943 Opublikowano 12 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2010 puść wodze fantazji w huśtawce pulsujących kolorów otulina marzeń ujmie marudzący czas poddany wiatrom wyczujesz dokąd zmierzasz nawet jeśli straciłeś węch z mniejszym lub większym ryzykiem możesz odzyskać swobodę jeśli zechcesz
Anna_M. Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2010 Generalnie czuję wiersz, ale pierwsza zwrotka jest bardzo gęsta, ciężka; druga z kolei leciutka. Pozdrawiam.
teresa943 Opublikowano 13 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Aniu. Powiem tylko: nielatwo jest "wyrwać się" z trudnych realiów i "puścić wodze fantazji", kiedy się zrobi ten krok, potem ...już swobodnie, lekko, stąd taka forma. Dziękuję. :) Serdecznie pozdrawiam - Krysia
Antoni Slawbicki Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 kilka uwag: "pulsujacych kolorów" - zmieniłbym na "pulsujacych barw" "ujmie marudzący czas" - jakoś mi to fonetycznie nie brzmi "węch" - mam psa, a więc to słwo nie pasuje mi do peozji "swobodę" - od czasu powstania hymnu ZSRR to słowo jest spalone Pozdrawiam.
Baba_Izba Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 Zastanawia mnie "w huśtawce pulsujących kolorów ". Sama huśtawka kojarzy się z ruchem wahadłowym o pewnym rytmie. "Pulsowanie kolorów" jest w jakimś sensie powtórzeniem "huśtawki". Może jednak odciążyć pierwszą? Wiersz optymistyczny, lubię takie. Serdecznie pozdrawiam - baba
M._Krzywak Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 Ja tradycyjnie też wskażę pewien punkt: "wyczujesz dokąd zmierzasz nawet jeśli straciłeś węch" łapię o co chodzi (intuicja itp...) jednak w takim zapisie to niezbyt dobrze wygląda. Ale lubię :) Pozdrawiam.
de bosek Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 jeśli mogę: puść wodze fantazji w huśtawce kolorów marzeń marudzący czas poddany wiatrom wyczujesz dokąd zmierzasz straciłeś węch z mniejszym lub większym ryzykiem możesz odzyskać swobodę jeśli zechcesz bardzo mi się podoba, pozdrówko
Oxyvia Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 Ładnie powiedziane, prosto, zrozumiale, lirycznie. Po prostu: zaryzykuj bycie wolnym i niezależnym. Popieram. Buźka. Oxy.
6 kilo Opublikowano 14 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2010 Krysiu, ja też lubię, pisanie Twoje lubię i wiersz Twój również, zawsze potrafisz stworzyć klimat, swój własny, niepowtarzalny, gratuluję Krysiu, i uśmiechy przyjemności dla Ciebie, jacek.
Dorota_Jabłońska Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zgadzam się z Jackiem, u Ciebie Krysiu tak eterycznie, prywatnie - nie chce się wychodzić... posiedzę jeszcze w ciszy Twych słów... posiedzę jeszcze... do stu policzę... :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 propozycja towarzyska no no:))) pozdrawiam Jacek
Pan_Biały Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 wiersz zachęca do działania i fantazje rozchodzą się eterem w różne strony "marudzący czas" - super całość na tak, a pierwsza strofa ciut więcej pozdrawiam r
Kikus Dzikus Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 taaaak coby ta o t u l i n a jak najczęściej o t u l a ł a czas zwłaszcza marudzący, czyli prawie wszechobecny
krzysztof marek Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 pięknie, co tam pisać więcej :) pozdrawiam Krysiu!
teresa943 Opublikowano 15 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za czytanie i uwagi. :) Serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 15 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Izo, bardzo lubię Twoją wnikliwość. Cieszę się, że lubisz optymizm, ja też. Dziękuję. :) Pozdrawiam serdecznie - Krysia
teresa943 Opublikowano 15 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Lubię wskazówki, bo one pomagają "wzrastać". Cieszę się, że mimo tego punktu jest ogólne "Ale lubię :)" Dziękuję Michale. :) Serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 15 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oczywiście, że możesz...i nawet fajnie wyszło dziękuję :):) serdecznie i ciepło - Krysia
teresa943 Opublikowano 15 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bingo, Oxy. Dziękuję. :):) Serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 15 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiesz, lubię Twoje komentarze, są ujmujące. Dziękuję za gratulacje i uśmiechy. :)) Serdecznie odwzajemniam Jacku - Krysia :-)
Rekomendowane odpowiedzi