M._Krzywak Opublikowano 8 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 Idzie wiosna. Stoimy, palimy, palimy, pijemy śmiejemy się z kiepskich tekstów kiepskich autorów chłopcy lubią chwalić się bliznami dziewczęta – nogami już ją czuć. Moglibyśmy tak długo. Telefon. Jedziemy. Zdążymy. Nie zdążymy. Zdążymy. Nie. Musimy się jeszcze pożegnać. Musimy ubrać białe garnitury.
aluna Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 Te białe garnitury/////////\\\\\\\koniecznie!
krzysztof marek Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 ciekawie. i to tempo do białych garniturów takie wiosenno-pośpieszne! pozdrawiam.
Tomasz_Biela Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 Świetlickim pachnie u Ciebie i to będzie dla mnie zawsze przyjemny zapach / pozdrawiam t /
bestia be Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 Idzie wiosna. Stoimy, palimy, palimy, pijemy śmiejemy się z kiepskich tekstów kiepskich autorów chłopcy lubią chwalić się bliznami dziewczęta – nogami już ją czuć. Moglibyśmy tak długo. Telefon. Jedziemy. Zdążymy. Nie zdążymy. Zdążymy. Nie. Musimy się jeszcze pożegnać. Musimy ubrać białe garnitury. Interpunkcja sama na minus nie masz o niej pojęcia , nawet o tym ,, zdanie kończy się kropką" nowy styl zmiany polonistyki dot interpunkcji ,,Idzie wiosna" Elementarz zwrot tak oklepany , że szkoda rozmowy ,,Kiepskie " słowo ,,potoczne" miernota , gdyż nie wiadomo o co chodzi może o chorobę , a tutaj wiosna idzie palimy , pijemy, śmiejemy się , jakie są kiepskie teksty i autorzy znam takich na logikę w liczbie pojedynczej ale u Ciebie znaczy , że wszyscy do jednego worka i każdy ma taki sam światopogląd --- tutaj to naprawdę banał i bzdura ,,legion" ,,chłopcy lubią chwalić się bliznami dziewczęta – nogami"---stwierdzenie przez autora własnego zdania , gdyż moja córka chwali się ocenami nie nogami narzucasz światu bezwartościowe słowa znów liczba mnoga rzymskie legiony banał Tyle wystarczy szkoda mi cennego czasu aha wiersz zbudowany z czasowników 16 to jednak grafomania , co nie ulega wątpliwości kosz , banał , grafomania uzasadniona a wers po wersie to ten wiersz to gniot do 40potęgi szacuneczek be innych mozesz mamić swoją wiedzą , ale nie mnie teraz mam czas ten wiersz jest o niczym , nic nie uczy , nie ma żadnej mysli , motta itp Jednak białe garnitury wiersza nie czynią tak jak ta cała proza, gdyz do poezji daleka droga.
aluna Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 Zgadzam się z bestią coś w stylu zadała pani pytanie zdanie" zaczyna się.............."
M._Krzywak Opublikowano 8 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 bestia be i aluna - nie wysilajcie się, wasze zdanie to akurat najmniej mnie interesuje. Tomasz Biela - ja tam zawsze za Świetlickim! krzysztof marek - garnitury tutaj stanowią centrum. Bez tego ani rusz!
HAYQ Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 Z tymi garniturami jest ok. tylko trzeba nie "je" ubrać, ale "w" nie "się" ubrać. "w" białe garnitury. Uwentualnie:Musimy włożyć/założyć białe garnitury. To wszystko, pozdrawiam.
Fly Elika Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 nie rozumiem tego wiersza, rozumiem natomiast ochronę, a nawet izolację dziecka przed złem, czy tu może chodzi o kradzież zdrowia również dziecku ? pozdrawiam
MaKrSk Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 "podaruj mi śniegi" zjedziemy po białej "łące?" M.
Magda_Tara Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 a wiosna podchodzi nieodwołalnie a w Krakowie garnitury ubieracie? w centralnej się ubieramy w garnitury - ale to już Ktoś powiedział przede mną wiersz się podoba, jest w nim pośpiech, niepokój, kolor i wiosna, która przychodzi co roku - choćby nie wiem co :))) bez buziola - trudno :))
M._Krzywak Opublikowano 9 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 Kurde, muszę przemyśleć ten tekst jeszcze.
Magda_Tara Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :))))))))) nie przemyśliwaj! ubierz się w garnitur!!!!!!!!! buziak! a co!
M._Krzywak Opublikowano 9 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :))))))))) nie przemyśliwaj! ubierz się w garnitur!!!!!!!!! buziak! a co! No nie bardzo, bo na pogrzeby dzieciaków się ubiera właśnie białe garnitury. a tak to aluna myśli, że o wiośnie :)))
Magda_Tara Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 a to zmienia postać rzeczy :)) to przywdziej zatem :)
andrius Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 juz sie posmiałem z tekstu a co to ma do wiosny ? chyba mi biały garnitur kwitnie za oknem
M._Krzywak Opublikowano 9 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. już się pośmiałem z tego wpisu.
Stefan_Rewiński Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 Chyba jest dobrze. Pozdrawiam. Stefan.
Magda_Tara Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. celem uzupełnienia. nie usprawiedliwia to jednakowoż błędu gramatycznego. na całym obszarze kraju, również w centralnej Polsce garnitury się zakłada, lub w nie ubiera nie mogę znieść M. Krzywaka (lub jego peela) ubranego białym garniturem. pozdrawiam! :)
Rekomendowane odpowiedzi