Luna Mi Opublikowano 5 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 Podejdź do stołu I połóż rękę W chropowatym zagłębieniu Codzienności Gdzie chleb Prosto z pieca Nie parzy w dłonie Gdzie myśli niecierpliwe Spacerują po wyspach bezludnych A noc ze świtem Dogania się w pół słowa Gdzie samotności dwie Tak bliskie Że cisza rozpięta na białej nitce Krótsza do siebie nawzajem Niż do nieba
kasiaballou Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 o czym się myśli na spacerze w bezludne?, o zwierzaczkach? ;) poza tym wiadomo, że nić krótsza niż do nieba; ta pointa jest jakaś nijaka. wiersz niedopracowany, z brzydkimi dopełniaczowymi, a z takimi trzeba ostrożnie; wiem coś o tym :) pozdrawiam kasia
Anna_Para Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 Podoba mi się, zwłaszcza, że "chleb prosto z pieca nie parzy" ;) Cieplutko, Para:)
Baba_Izba Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 Może bardziej wymowne byłoby w puencie: "gdzie samotności dwie tak bliskie że cisza rozpięta na białej nitce dłuższa do siebie nawzajem niż do nieba" - (tzn. że w odczuciu bliskości - słowa zbędne)?? Duże litery, mnie, przeszkadzają nieco w odbiorze wiersza, sam wiersz ciekawy, podoba mi się. pozdrawiam - baba
jacekdudek Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 Bliskość podejdź do stołu i połóż rękę chleb prosto z pieca nie parzy myśli niecierpliwe spacerują po wyspach w pół słowa samotności dwie cisza rozpięta krótsza do siebie niż do nieba jesli pozwolisz, to tak mi bardzo, pozdrawiam
kuba skawa Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 Podejdź do stołu I połóż rękę W chropowatym zagłębieniu Codzienności Gdzie chleb Prosto z pieca Nie parzy w dłonie Ciekawie się zaczęło ale potem już tylko głodna, wzdychająca samotność - banał...
Luna Mi Opublikowano 7 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 Dziękuję za wszystkie myśli. Z tą ciszą i niebem tak miało być że zakochanym nawet w milczeniu bliżej do siebie nawzajem niż do tzw ciszy ostatecznej...
Pan_Biały Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 trafiła do mnie druga, do dychy było daleko, ale do tarczy doleciała pozdrawiam r
Rekomendowane odpowiedzi