Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Berenika97 Właśnie jadę na obchody Święta Niepodległości czytając Twój wiersz.  Jest obowiązkiem patriotycznym pielęgnować pamięć o bohaterach
    • @Leszczym "Vice versa" - "vice Versace" – to jest dowcipne i gorzkie zarazem. Od propozycji bliskości do mody jako substytutu. Ta gra działa, bo brzmi jak prawdziwa droga myśli kogoś, kto próbuje żartować przez ból. Wiersz sam jest tym "vice versa" – zaczyna się od jej propozycji, a kończy na twoim zabrnięciu. Od jej inicjatywy do twojej samotności.
    • @FaLcorN... czas dany komuś - najważniejszy, oby zawsze udało się dosięgnąć dnia.... zanim... W drugiej, dwa razy "jest"... pomijałam w czytaniu i też dobrze mi brzmi...
    • @Berenika97   Nika.   Twój  wiersz chwyta za serce.    poprostu chwyta i nie puszcza.   jestem Ci ogromnie wdzięczny za ten utwór.    przeczytałem go i poczułem autentyczne wzruszenie, ale i jakąś taką gorzką prawdę.     masz niesamowity dar do tworzenia obrazów, które są tak celne, że aż bolą.    zestawienie"śpiewu legionów" w przerwie między reklamami, to jest mistrzostwo !    w dwóch linijkach oddajesz całą duszę współczesnej epoki.   a ten Cień w listopadowym świetle zniczy, który dba o daty... to czysta poezja nadziei - pokazuje, że ten najważniejszy, prawdziwy sentyment w nas jest, tylko ukryty.   dziękuję Ci z całego serca za Twój głos i za to, że piszesz tak pięknie.    trzymaj się ciepło :)      
    • @Wiesław J.K. To zabawny, lekko absurdalny wiersz z nutą filozoficznego humoru. Końcowa refleksja jest świetnie ironiczna - po całej tej absurdalnej opowieści autor mówi "nie wierzcie temu", jakby podkreślał, że nie należy szukać tu głębszego sensu. A jednak jest tam delikatna mądrość - "przeróżne dziwne rzeczy zdarzają się na tym świecie". Super!   
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...