Bolesław_Pączyński Opublikowano 21 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2010 Drzemiące myśli o półmroku zbudzone Twoją wyobraźnią, zaszkliły łezką wspomnień w oku w dowód miłości?-czy przyjaźni? Niemoc maluje się wyrazem skłębionych uczuć na Twej twarzy, dziś przygnębienia jest obrazem nic nawet już Ci się nie marzy. Zduszone słowo gaśnie w krtani doprowadzając do rozpaczy, wreszcie szepnąłeś:-To do bani a zresztą, jeszcze się zobaczy. Wyblakłych, niespełnionych marzeń kłamstwa, obłudy i złudzenia za dużo jak na raz wydarzeń, czas byś otrząsnął się z ich cienia.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2010 pierwsze dwie strofy są ok bo rytm równy w sobie mają w trzeciej i czwartej wyrównać chciej to jeszcze lepsza będzie całość ps spróbuj bez: Ci, Twoją, Twej, Twojego pozdrawiam Jacek
Nata_Kruk Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2010 Podzielam zdanie Jacka, że dwie pierwsze mogą zostać... W III- ciej zwrotce koniecznie do poprawy drugi wers... w IV- tej także drugi, ale i ostatni... burzą rytmikę wiersza, a szkoda. Pozdrawiam... :)
Pan_Biały Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2010 poza rytmem, który gdzieś tam się chwieje, budujesz wiersz na tanich chwytach, np. drzemiące myśli, łezka wspomnień (no, wybacz), maluje się wyrazem itd, itp, powtarzasz słowa - "myśli" nadmiar przymiotników i zaimków minus za całokształt czekam lepszych czasów pozdrawiam r
teresa943 Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2010 popieram uwagi przedmowców...dwie ostatnie zwrotki zgubiły rytm, spróbuj coś z tym zrobić, bo warto :) serdecznie pozdrawiam - Krysia
Bolesław_Pączyński Opublikowano 22 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Za odwiedziny dziękuję podpowiedzi Twoje cenię, strofy już trochę prostuję i na pewno coś w nich zmienię. Pozdrawiam:-)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 22 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Trzecią czwartą poprawiłem wymazałem je z wierszyka, już wersy nowe wstawiłem by lepsza była rytmika. Pozdrawiam-:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 22 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Krysiu za dorady do nich się dostosowałem, staram się usunąć wady już słowa nowe dodałem. serdeczności-:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 22 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za uwagi na pewno słuszne pozdrawiam
teresa943 Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Krysiu za dorady do nich się dostosowałem, staram się usunąć wady już słowa nowe dodałem. serdeczności-:) teraz wierszyk cacy posłuchał doradcy rytmicznie zagrany może ruszyć w tany teraz jest ok :) ciepełka od Weny :D Krysia
Bolesław_Pączyński Opublikowano 23 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 Uważnie słucham tych rad wróciłem już z pracy, cieszę się że mniej tych wad że wiersz prawie cacy. Serdeczności Krysiu-:)
Oxyvia Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 Bolku, byłaby ładna, sentymentalna piosenka, gdyby nie to, że w tym miejscy łamie się rytm:Zduszone słowo gaśnie w krtanistajesz na krawędzi rozpaczy, wreszcie szepnąłeś:-To do bani a zresztą, jeszcze się zobaczy. Poza tym powtarzasz dwa razy "myśli", a wyraz "niespełnione" pisze się razem. No i brak przecinków w ostatniej strofie między wyliczeniami. Pozdrawiam. Oxy.
Bolesław_Pączyński Opublikowano 24 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję bardzo Oxy za podpowiedzi dostosowałem się do twoich rad i rzeczywiście jest lepiej wiersz doszlifowany. Pozdrawiam-:)
Oxyvia Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2010 O, teraz jest świetnie. Cieszę się, że na coś mogłam się przydać. :-) Pozdrówka.
Rekomendowane odpowiedzi