w łodzi mierz Opublikowano 16 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2010 Jeśli spotkasz wieśniaka, powiedz mu: ty chu...! Nowożytna Silesia nie wybacza przodków oddziela grubą kreską popegeerowskie slamsy. Nie wnika kto tam orał pole ciągnikiem swoim, kto państwowym. Ty...! Przechodniu! Patrz w przekrwione i walnij w pysk z dumą bo zaśmieca galerię w czarnej sukni baba suk... nie kobieta. Lada Lada człowiek po latach dwudziestu od Balce... trzydzieści kilometrów od Wrocławia. Państwowo trzy przesiadki i gdzieś tyle godzin - tłumaczy. Z kolegami pękamy ze śmiechu.
Aleks Kleks Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 wiersz mi bliski bo 30 km od Wrocławia, to dość znane mi tereny, jednak treść nie poruszyła szczerze mówiąc, rysują się intencje i przesłanie też jakby wyraźne ale treść taka od Annasza do Kajfasza trochę i przerysowana jednak, przynajmniej ja aż tak nie odbieram rzeczywistości, wieśniak to nie taki Wieśniak często a bywa, że cwany chłop z charakterem, co przyrżnąć potrafi bo chłop potęgą jest i basta, nawet taki z pegeeru zna swoją wartość....
dzie_wuszka Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 'jeśli spotkasz na swej drodze Buddę, zabij go" : )
JacekSojan Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 to namawianie na samobójstwo, bo żaden wieśniak tego nie puści płazem i strepuje, jak nie pięścią to kłonicą, jak nie batem to sztachetą - i słusznie! rozumiem eufemizm zwrotu "ty ch...ju", ale tego typu wulgaryzm sprawdza się tylko w akademikach po 2 półlitrówce - J.S
Don_Kebabbo Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2010 Nowożytna Silesia nie wybacza przodków - umiesz dowalić wiersem. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi