H.Lecter Opublikowano 13 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 pokazałeś mi strach w garści popiołu jak przemija ta którą zwałeś hiacyntową na podjeździe do R grubodzioby tramwaj wypuszcza młode pędy kobiet nim zdążę sobie wyobrazić było
bestia be Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 Witam P Lecter, podoba się , gdyż mnie zakręcił ten wiersz zastanawia mnie litera R symbolizm, jak jeszcze 1 ale wrócę, gdyż jak mówiłem lubię zagadkowe wiersze , fascynują szacuneczek bestia ba, tytuł też zastanawia, ta 30
HAYQ Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tramwaj zwany grubodzioby garść popiołu hiacyntowa strach nim zdążę pędy kobiet wyobrazić było chowam jest klimat, osobliwy, ale w tym dobrym znaczeniu, chyba dość osobisty wiersz. Pozdrawiam.
Stefan_Rewiński Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2010 Tak, jest tu klimat, ciekawy, pozdrawiam, Stefan.
Almare Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2010 na podjeździe do R grubodzioby tramwaj wypuszcza młode pędy kobiet nim zdążę sobie wyobrazić było Ta zwrotka, bardzo. Tak bardzo, że chcę dalszego ciągu, ale wszystko już było...
H.Lecter Opublikowano 14 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To miło zakręcić bestią... ; ) Dzięki.
H.Lecter Opublikowano 14 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tramwaj zwany grubodzioby garść popiołu hiacyntowa strach nim zdążę pędy kobiet wyobrazić było chowam jest klimat, osobliwy, ale w tym dobrym znaczeniu, chyba dość osobisty wiersz. Pozdrawiam. Tak, to osobliwy, osobisty wiersz. Dzięki, Hajku.
H.Lecter Opublikowano 14 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pamiętasz pan panie rewiński... nim zdążę sobie wyobrazić było ;) Dzięki, Stefanie.
H.Lecter Opublikowano 14 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Po tej zwrotce jest cicho, bardzo cicho... Dzięki, Almare.
janusz_pyzinski Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2010 "nim zdążę sobie wyobrazić było" w tym cały,stary,dobry Lecter którego pozdrawiam
Almare Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Po tej zwrotce jest cicho, bardzo cicho... Dzięki, Almare. wiem
Leszek_Nord Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "nim zdążę sobie wyobrazić było" - doskonałe. "młode pędy kobiet" - surrealistyczne, rozglądam się,czy nie zapuściły się gdzieś po podłodze do mnie. Leszek.
Aleks Kleks Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 tekst hermetyczny ale ładny urodą kamyka podniesionego przez ciekawość z dna potoku, w rzeczywistości jednak nie wiadomo co z nim dalej robić. Autor nie był tak uprzejmy żeby razem z kamykiem dostarczyć narzędzia do jego otwarcia. Również metoda zrób to sam zawodzi w tym przypadku Chyba, że łupać kamykiem o kamyk ale do tego potrzebny jest drugi wiersz ;)
Bernadetta1 Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 co ja Ci tu bede sie rozpisywac:)...dobry wiersz i tyle:)w poprzednich troche mniej bylo tego Twojego klimatu, ale ten jest swietny:)pozdr.
H.Lecter Opublikowano 15 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, Januszu.
H.Lecter Opublikowano 15 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "nim zdążę sobie wyobrazić było" - doskonałe. "młode pędy kobiet" - surrealistyczne, rozglądam się,czy nie zapuściły się gdzieś po podłodze do mnie. Leszek. Surrealistyczne ? Kiedy patrzymy słowami nie na " rzecz ", tylko na zjawisko, to biorąc pod uwagę kontekst - nie tak bardzo... :) Dzięki, Leszku.
Magda_Tara Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 wrosłam korzeniami ale klimat czarny...z uwagą i szacunkiem spojrzę na tramwaje :) przerasta moje możliwości interpretacyjne :( ale jakaś korzyść jest, jak widzisz :)) bardzo mnie przestraszył, a lubię bać się intelektualnie :))
H.Lecter Opublikowano 15 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przepraszam za hermetyczność, miałem nadzieję, że jakieś przeczucie myśli autorskiej, da się wyłowić z tekstu... Dzięki, Aleksie. P.S. Drugi kamyk, to : T.S.Eliot - Ziemia jałowa. : )
H.Lecter Opublikowano 15 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, Bernadetto. : )
H.Lecter Opublikowano 15 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pewnie doczekam się jakiejś złotej odznaki Zasłużonego Tramwajarza... ;) Dzięki, Tarrro. P.S. Pozdrawiam straszną, intelektualną miną, usmoloną na czarno... : )
Rekomendowane odpowiedzi