Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Córa Koryntu, ale z miasta Wdzydze
- już emerytka po długiej fatydze
rzuciła fach, gdy ciało
w większości jej zgrzybiało.
W większości ... cycki jędrne wciąż jak rydze.
Opublikowano

Córa Koryntu, ale z miasta Wdzydze
- już emerytka po długiej fatydze
rzuciła fach, gdy ciało
w większości jej zgrzybiało.
W większości ... cycki jędrne wciąż jak rydze.

Kaszubka - żona rybaka z Wdzydz
mocno obwisły ma jeden cyc.
Duży pożytek ma rybak z cyca -
w porcie to cuma, w morzu kotwica.
Drugi cyc za to jędrny jak rydz.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Migrena podobno taniec to ukryty język duszy, myślę ze to prawda. I wierszem to poniekąd pokazałeś.     Wiesz, ten wiersz to jakby opis snu, nawet mam (może trochę chore) wrażenie, że coś podobnego kiedyś śniłam..   Co do tańca- tańczyłam już w wielu miejscach od ulicy po stoły, łąki i inne takie,  ale taniec w piwnicy, choć mroczny to dosyć to kuszący

• @Berenika97   Bereniko.   Dziękuję Ci z całego serca za ten komentarz - to, co napisałaś, jest dla mnie jak piękny prezent dla duszy.   Twoje słowa mają w sobie światło i czułość, które sprawiają, że wiersz zaczyna oddychać na nowo.   To niezwykłe uczucie, kiedy ktoś tak głęboko potrafi usłyszeć to, co między wersami.   Masz w sobie wrażliwość, która dotyka jak muzyka - lekko, a jednak zostaje na długo.   I kto wie… może kiedyś naprawdę zatańczymy razem tango - takie z rytmu muzyki i ciał :)   dziękuję ślicznie za komentarz który jest prezentem :)    
    • @Toyer życiowe, wszak stale umieramy i rodzimy sie na nowo. 
    • Opisujący historię świadek - gorszy niż półświatek ?  
    • @Annna2Oczywiście, że tak! Babcia mojego męża, która również już nie żyje - to też Maria.  A babcia mojej przyjaciółki, Maria - jest wspaniałą kobietą. :))))  @huzarc Dziękuję za te słowa - opisałeś dokładnie to, co chciałam wyrazić, a czego sama nie umiałam tak jasno nazwać. Ten "szept z innego świata"- to piękne określenie. Pozdrawiam serdecznie. @Simon Tracy Dziękuję za te słowa. Piękne, że tak ciepło wspominasz swoje babcie - ta miłość i tęsknota to coś, co nas łączy. Ściskam serdecznie. @Alicja_Wysocka Dziękuję za to przytulenie. Odwzajemniam! :) @Migrena Dziękuję z całego serca. To, że brakuje Ci słów, mówi mi więcej niż jakiekolwiek słowa. :)))) Ściskam mocno! @lena2_ Dziękuję za te słowa :) Miłość babci jest rzeczywiście niepowtarzalna. Ściskam!   @andrew Dziękuję za te słowa. To, co napisałaś o bliskości po odejściu, bardzo mnie wzruszyło. Rozumiem to. Przesyłam Ci ciepłe myśli.   @Roma Bardzo dziękuję. To, że wiersz przywołał wspomnienia, jest dla mnie bardzo ważne. Ściskam serdecznie. :)   @Waldemar_Talar_TalarBardzo dziękuję! Pozdrawiam :)))  @viola arvensis@Leo Krzyszczyk-Podlaś@JuzDawnoUmarlem@UtratabezStratySerdecznie dziękuję za

i pozdrawiam. :)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...