Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

modlitwa

Rekomendowane odpowiedzi

Czy tak trudno
Znaleźć nie zajęte ziarnko piasku.
W całej plaży-zajętej pozorami.
Tony idą dla przyjaciół
Kilogramy dla rodziny
Gramy dla siebie.

A ziarna? Gdzie?
Śmiejemy się, gdy wiek
znajduje ziarnko albo i dwa.
Uśmiechamy kpiarsko- głupio- nienawistnie.
Gdy ktoś potrafi z siebie dać więcej niż my.
On nie wymaga przecież aż tak wiele.

Samo ziarnko
Wystarczy by zbawić świat
Choć większość nie widzi szans
Dając głos serca
Dajesz więcej niż masz.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Andrejch
wiem, wiem... to nie warsztat, ale... tak mnie pokorciło
zrezygnowałabym z interpunkcji, bo i tak nie stosujesz jej konsekwentnie
jeśli chodzi o zapis i niewielkie zmiany chyba zamysłu nie gubią
natomist zakończenie też bym pominęła, bo w zestawieniu z całością było zbyt oczywiste
przypominasz w wierszu o tym, co barzdzo istotne, to dobrze
pozdrawiam

to do mnie ;] naiwność ? czarny optymista ;)
Kalwin nam sie trafił czy tylko odnoszę takie wrażenie? czy moze jestem naiwny że ci się przypodobam. A może uderzyłem w czuły punkt. To chyba bardziej takie powiedzenie starego który zawiódł się i nie ma nic lepszego do powiedzenia.
A może nie?
z trzech słów można wiele wyciągnąć ;] zmienisz ton głosu i już znaczą co innego :P a może naiwność ze nie wiem co to jest zycie i modlitwa i czekam na cud, który się nie zdarzy bo świat to świat jest okrutny.
Sądzę że jednak zdazy się jakiś cud ;] A sorki ja to wiem...

Twoich wersów nie mam zamiaru przepisywać... i tak trudno je zrozumieć ;]
Tylko czekałem na twój komentarz... Jesteśmy jak ogień i woda nigdy się nie dogadamy ;] chyba że.... ale nie za bardzo lubię się śmiać z twoich prób dogryzienia mi... :)
słabo to robisz... ;)

Kalwin nam sie trafił czy tylko odnoszę takie wrażenie? czy moze jestem naiwny że ci się przypodobam. A może uderzyłem w czuły punkt. To chyba bardziej takie powiedzenie starego który zawiódł się i nie ma nic lepszego do powiedzenia.
A może nie?
z trzech słów można wiele wyciągnąć ;] zmienisz ton głosu i już znaczą co innego :P a może naiwność ze nie wiem co to jest zycie i modlitwa i czekam na cud, który się nie zdarzy bo świat to świat jest okrutny.

Naiwność tyczyła się tekstu. Naiwny wiersz. Naiwne słowa. OT tyle. Teraz masz pole do popisu :)

A może nie?

Naiwność tyczyła się tekstu. Naiwny wiersz. Naiwne słowa. OT tyle. Teraz masz pole do popisu :)
no to moje pole jest szerokie bo nie naiwność co najwyżej głupota. Bo naiwność ma raczej inne znaczenie wg mne takie jak wymieniłem ;] Jak wiersz moze być naiwny coz za personifikacja ;]
Naiwny raczej autor ze do kazdego wiersz trafi czyli ja ;] słowa naiwne coz poezja jest wg mnie dla kazdego niech kazdy ja rozumie a nie nieliczni. słowa proste bo nie chciałem sie popisywac ;] nie no zartuje lepszych nie miałem ;] ale tylko takimi mogłem to wyrazic... ;] nie zmuszam cie zeby ci sie podobał masz swoje zdanei :)

no to moje pole jest szerokie bo nie naiwność co najwyżej głupota. Bo naiwność ma raczej inne znaczenie wg mne takie jak wymieniłem ;] Jak wiersz moze być naiwny coz za personifikacja ;]
Naiwny raczej autor ze do kazdego wiersz trafi czyli ja ;] słowa naiwne coz poezja jest wg mnie dla kazdego niech kazdy ja rozumie a nie nieliczni. słowa proste bo nie chciałem sie popisywac ;] nie no zartuje lepszych nie miałem ;] ale tylko takimi mogłem to wyrazic... ;] nie zmuszam cie zeby ci sie podobał masz swoje zdanei :)

Feelizacja poezji. A niech mnie. zagiąłeś. Gratuluję :)