Vica Opublikowano 31 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 nie chcę dziś wracać do Denver nie jesteś święty Jimmy w perłowych dźwiękach Eddie'go mogę być twoją gabrielle nie wracajmy do denver tam w natłoku spraw nie całują się martwi na miłość już za późno w Georgii mamy jeszcze jedną noc wycofamy się jutro
krzysztof marek Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 ciekawy wiersz. ten fragment szczególnie: "tam w natłoku spraw nie całują się martwi" pozdrawiam serdecznie :)
teresa943 Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 mamy jeszcze jedną noc wycofamy się jutro w połączeniu z tytułem sugeruje, że kochankowie są na "rozstaju dróg" i każde niebawem pójdzie w inną stronę, ale ...jest jeszcze malutka szansa - jedyna noc, warto więc ją wykorzystać odkładając decyzję wycofania na "juto" / taki nikły płomyczek nadziei rozbudza ciekawość - co zrobią? :) serdecznie pozdrawiam - Krysia
M._Krzywak Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 Pamiętam taki tekst: "on był całkiem byle jaki ona całkiem taka sama wpadli więc na pomysł taki poszli tam, gdzie Alabama" i od razu tutaj mi się to nasunęło. Nie rozróżniam, czy to blues, czy country, ale jest tutaj ten klimat, może bardziej jednak tragiczny, tym niemniej - celny. Ja na tak. Pozdrawiam.
Kikus Dzikus Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 ogólnie trochę pierwsza zwrotka mi się rozmywa ale zamysł jak najbardziej na plus jest lekkość pzdr:)
Don_Kebabbo Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 nie chcę dziś wracać do Denver nie jesteś święty Jimmy Film widziałem - bardzo dobry, a fragmenttam w natłoku spraw nie całują się martwi świetnie go obrazuje. Całość może nie jest genialna, ale klimat ma. A przytoczone wersy? - oj, chyba odświeżę sobie rzeczy, które robisz w Denver... Pozdrawiam.
Vica Opublikowano 2 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 cieszę się że zainteresował i dziękuję za komentarze:)) pozdrawiam V. a i polecam www.youtube.com/watch?v=c2jtau5vD28
Baba_Izba Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 To co mi się w wierszu podoba, to pewna tajemnica, niedomówienia, emocje. Słowa bardziej do śpiewania, niż deklamowania. Filmu nie znam. Serdeczności - baba
Vica Opublikowano 2 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 móc tę tajemnicę wyśpiewać... na razie pozostaje pisać, próbować może kiedyś:) dziękuję i pozdrawiam:)
kuba skawa Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 ...Denver ...Jimmy ...Eddie'go ...gabrielle ...denver Poskładane tak, jakbyś robiła jakiś spis. W pierwszą zwrotkę, trzeba wpuścić trochę powietrza. :)
Vica Opublikowano 2 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 na chwilę przed rozstaniem brakuje czasu na spokojny oddech... :)
Rekomendowane odpowiedzi