teresa943 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 nawet sponad chmur nadzieja potrzebuje wsparcia z ziemi jestem osłoną przed burzą nie lekceważ błyskawic - zwiastują gromobicie gesty i słowa stokroć groźniejsze gdy walą na odlew bez pardonu skorzystaj z parasola
krzysztof marek Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 prawda...oj, jaka prawda Krysiu! kiedyś poznawałem co to asertywność, nadrabiałem. poznaję, nadrabiam... taki mój parasol. pozdrawiam serdecznie :)
gabriel p. Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 skorzystaj z parasola i palnij w łeb na odchodne. ja mam niewyparzoną gębę (po mamusi :P), więc tak jakoś nie potrafię do końca odnieść utworu do siebie. ale widzę po znajomych, że mają dużo parasolek. a ja mam sekator, i wycinam w nich dziury. tak życiowo, prawdziwie. pozdrawiam :-)))
Jadwiga_Graczyk Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 trafne skojarzenie: ,,nawet sponad chmur nadzieja potrzebuje wsparcia,, - pięknie zabieram. serdecznie pozdr.
Koval_ZNowin Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 żeby tylko też taki parasol chronił przed zimnem:) pozdrawiam serdecznie:)
bestia be Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 Ciekawy moralitet podoba się , gdyż rzeczywiste przesłanie szacuneczek be
stokrotki w rosole Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rzecz w tym Krysiu, że wszyscy zawsze liczą na słońce! A przecież parasol powinno się brać choćby do zaczarowania pogody. Pozdrawiam:)
teresa943 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardzo mnie cieszy Twoja intepretacja Krzysiu... rozszerzyłeś mój zamysł odnośnie "parasola" :) dziękuję :)))) serdecznie i ciepło - Krysia
teresa943 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Gabrielu, piszesz: "widzę po znajomych, że mają dużo parasolek"...hmm, a może nie potrafią znaleźć tej jednej, jedynej i bardzo osobistej "parasolki"? a ja Twojego "sekatora" zaczynam się bać ;) dziękuję za podzielenie się "tak życiowo, prawdziwie" :)) osłaniam uśmiechem, więc mnie nie "wycinaj", proszę :) Krysia
teresa943 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ogromna radość Jadwigo, że zabrałaś "sedno" :) dziękuję :)) serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "ciekawy" i "podoba się", więc pięknie dziękuję :))) serdecznie i ciepło pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rzecz w tym Krysiu, że wszyscy zawsze liczą na słońce! A przecież parasol powinno się brać choćby do zaczarowania pogody. Pozdrawiam:) Czy ja wiem, Stokrotko? Może bardziej ...każdemu potrzebne wsparcie kogoś, powiedzmy, prawdziwie życzliwego? Ale to zgodne z tym, co napisałaś. Dziękuję. :)))) Serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ten z wiersza...na pewno :) jest chyba wyjątkowy, skoro "zesłało go niebo" :) dziękuję a na "ogrzanie" przesyłam uśmiech...od "parasola" :)))))) Krysia
Pan_Biały Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 słowa potrafią uczynić więcej krzywdy niż gesty od słów właśnie wszystko się zaczyna i to co dobre i to co złe pozdrawiam r
Judyt Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 coś jak 'parasol od deszczu' (stary wierszoł- w profilu) mm..ten motyw jest fajny; człowieka odpowiedzi, J. serdecznie Krysiu(:
teresa943 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. masz rację...dodam tylko, że to wszystko "ma początek w sercu" dziękuję :) serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. właśnie "to", Judytko :) dziękuję serdecznie i ciepło :-) Krysia
Baba_Izba Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 "gdy walą na odlew bez pardonu" - to najlepszy piorunochron, ale koniecznie uziemiony!!! Bywają i chmurne nadzieje, nieco niższe, ważne, że się spełniają, ładny wiersz, serdecznie pozdrawiam - baba
teresa943 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak zawsze trafne przemyślenia. Cieszę się, że wiersz się podoba. Dziękuję Izo. Serdecznie pozdrawiam - Krysia
Rekomendowane odpowiedzi