teresa943 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 malowałeś na zielonym piaskowe mosty we mgle runęły minią nie zabezpieczone musiały zawieść ze zgrzytem oddzielamy rdzewne pół na pół obciążeni ansą uparcie brniemy w przeciwne strony zostawiając ślady na piasku wnet zasypie czas lecz echo z wczoraj powróci nie raz
bestia be Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 ładnie powiem jak zawsze ślicznie ale jakoś ta ,mina" do mnie nie trafia do całości przekazu, zdaję sobie sprawę iż jest to zabezpieczająca farba i wyszukane można powiedzieć słowo, tak jakoś dziwnie może patrzę na Ciebie Krysiu jako na Poetkę nie malarkę i stąd to skojarzenie szacuneczek:):) be
Jimmy_Jordan Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 nie raz" dla rymu podkreślającego puentę dałbym na koniec i jeden z rzeczowników minię albo ansę wcisnął w środek zdania. zdrówko, Jimmy a i ogólnie, jak to się mówi całokształt brzmi dobrze, tematyka jak u wszystkich, ale godna poświęcenia tych paru słów, ładnie.
teresa943 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Droga Bestyjko, zgadza się. minia - farba zabezpieczająca przed korozją koloru brunatnoczerwonego; być może jest coś w tym kolorze, co współgra z przkazem? :):) ponadto...uwielbiam barwy, kojarzę je z życiem, ponieważ jest pełne kolorów, które żyją, mówią, które czuję), hehe, kiedyś troszkę malowałam akwarelowe pejzaże...amatorsko dla siebie :))) nie minią, ale...to też farba :):) dziękuję za wierność czytania i komentarz :))))) serdecznie i ciepło - Krysia
Wilcza Jagoda Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. właśnie miałam to samo zaproponować, podzielam więc zdanie JImmigo miłego dnia tereso!
teresa943 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jimmy, jesteś nieoceniony! Właśnie zastanawiałam się nad "nie raz" a Ty mnie upewniłeś. Nad wciśnięciem do środka "ninii" lub "ansy" pomyślę. Dziękuję. Wzajemnie zdrówka :) Krysia
Jimmy_Jordan Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 hihi, fajnie, pomyśl, pomyśl, bo można to wziąć za paralelizm składniowy i przypisać jednemu czy drugiemu zbyt dużą rolę, a to przy metaforyczności/alegoryczności minii nie daje efektu.
teresa943 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. właśnie miałam to samo zaproponować, podzielam więc zdanie JImmigo miłego dnia tereso! Jagódko, już naniosłam poprawki. Dziękuję. Wzajemnie miłego wieczoru. :)) Serdeczności - Krysia
teresa943 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. upchnęłam "minię" :) "ansa" pozostała...winna wszystkiemu :) pozdrówki
stokrotki w rosole Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 ślady na piasku... długo nie zostaną. Pozdrawiam:)
krzysztof marek Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 ciekawy obraz się wyłonił z wersów Twojego wiersza Krysiu :) przyznaję: "minia" to termin dla mnie - pewnie na wyrost - przyporządkowany wyrażeniu "korozja metalu" który jest taki brutalnie "techniczny"... ale jednak minia w Twoim wierszu głaszcze odbiorcę subtelnością :) tak ubierać słowa koło słów w inne słowa to tylko Ty potrafisz :) pozdrawiam bardzo serdecznie :)))
Pan_Biały Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 trochę piaskowe i piasku tak niezbyt a to się wydało Krysia wcześniej malowała, to ja już wszystko rozumiem:)) barwnie jak zawsze pewnie że ładnie pozdrawiam r
Bernadetta1 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 fajna kursywa Krysiu(to co napisane rzecz jasna;)) ...przyciaga uwage w czytaniu wiersza:)ładnie pozdrowki
teresa943 Opublikowano 21 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ech, ślady tak, ale echo...lubi wracać... dziękuję serdecznie pozdrawiam Stokrotki :) Krysia
teresa943 Opublikowano 21 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "minia" ma wymowny kolor, więc...wiele znaczy dla obrazu :-) dziękuję Krzysiu za ciiepły komentarz :)))) serdeczności na dobry dzień - Krysia
teresa943 Opublikowano 21 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. widzisz, mój Drogi, gdyby nie ten nadmiar piasku, wszystko zapewne inaczej by się potoczyło :) a tak jest jak jest... dziękuję za "ładnie" :)))) serdecznie i ciepło - Krysia
teresa943 Opublikowano 21 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hehe...taki "haczyk" :) miło, że wpadłaś poczytać :) dziękuję Beatko i życzę miłego dnia :))) Krysia
Magda_Tara Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 piaskowe obrazy są cudne ktoś kiedyś rysował i twoje też cudne :*
Baba_Izba Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 "uparcie brniemy w przeciwne strony zostawiając ślady na piasku" - może kiedyś, będzie łatwiej po tych śladach wrócić, trzeba decydować się szybko, póki ich wiatr nie zatrze. Refleksyjny, ładny wiersz, jest o czym podumać. Serdecznie pozdrawiam - baba
Grażyna_Kudła Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak bym Krysiu te ślady widziała, a w zakończeniu darowała osamotniny rym ale to takie tam moje widzi mi się a wiersz ogólnie na plus... Czarodziejko:) pozdrawiam serdecznie Grażyna
Rekomendowane odpowiedzi