Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Poezja org to śmietnik

Tomasz_Biela

Rekomendowane odpowiedzi

Jak zapobiec zakładaniu nowych nicków ? wielorakość niektórych powala z nóg / kiedyś org to było forum poezji teraz to forum rozrywki i brudnej zabawy / Angello ? zrób coś żeby ludzie nie powielali się tutaj...może dobra byłaby blokada na podstawie adresu Ip chociaż to tez nie załatwia sprawy w 100% bo z innego kompa można założyć wtedy nowy nick. Nie mam świetlnego pomysłu ale może odniosą się do owego wątku inni którym to ciąży / wiem że to bezsilne dociekanie spokoju i nieco zaostrzenia rygorów tutaj jeśli można to nazwać rygorem, bardziej może pewnym rodzajem firewalla wobec ludzi żądnych rozrób rozwalenia tego forum w strzępy / wiem że był już taki wątek ale powielanie go daje jakieś szersze pole zastanowienia / tak samo (wtrącę się innym tematem) jak scalenie działu P i działu Z bo oddzielne działy tworzą tylko złudzenie płytkiego faworyzowania i ten zielony znacznik Polecam, zauważywszy jakie się tam wiersze poleca to już gorzej niż tani horror poza niektórymi na prawdę rzadkimi wyjątkami / a dlaczego nie ma Polecam w dziale P ? złudzenie faworyzowania...

Jeżeli to coś da, to podpisuję się pod opanowaniem tego nickowego chaosu - po raz zresztą setny chyba.
Za to te działy to już bym zostawił w spokoju - skoro te wiersze się utrzymują, to znaczy, że jest ok. Mnie trochę drażni tam taki landrynkowy nastrój, ale to też jest przecież kwestia poetów, a cenzura nic dobrego nie dokona.

też jestem za kontrolą nicków, przynajmniej tych uciążliwych.
zaś jeśli chodzi o działy, to wydają mi się potrzebne. na orgu jest sporo nisz, które są zasiedlone. szkoda burzyć te miejsca. niektóre zasiedlają ci, którzy potrzebuję się dowartościować i tu faktycznie, polecane gnioty wyglądają śmiesznie.

:)

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

:))
a jakiego Trolla? nie, zupełnie o kim innym myślałam.
pomyłka
:))

a to przepraszam, czasem zapominam, że nie mam monopolu na trollowanie :)
www.poezja.org/debiuty/viewtopic.php?id=83521

:)

phi
a co to za wulgaryzmy...tam takie
:)))))))))))))))))
spoko spoko

Wiersze polecane nie muszą wiecznie nosić tego miana. Bowiem wystarczy jeden głos na minus i skutkuje to odjęciem aż dwóch punktów i oczywiście utratą etykiety "polecamy". Zatem zachęcam do aktywniejszego głosowania w dziale Z, jeżeli uważamy, że jakiś wiersz nie zasługuje na to wyróżnienie.

Walka z wieloma nikami założonymi przez jedną osobę to walka z wiatrakami*. Każdy, kto chociaż raz prowadził jakieś forum, doskonale zdaje sobie z tego sprawę. Jedynym skutecznym sposobem jest ten przypominający system z www.allegro.pl - aktywacja konto poprzez kod przysłany tradycyjną pocztą. Niestety, portal nie stać na tego typu akcje. Natomiast masowe banowanie po IP może rykoszetem zaszkodzić wielu innym osobom. Krótko: to piękne założenia, ale niestety utopijne do wcielenia w życie.

* - dlatego też nie tworzę nierealnych przepisów.

Z poważaniem
Andrzej Sztuczka

Też pomyślałem o metodzie allegro. A jednak w konkursach internetowych (jakiś czas temu brałem czynny udział w wyborze najlepszego zdjęcia) czasem stosuje się zasadę, że nie może być dwa razy to samo IP. Fakt, że stracą na tym osoby korzystające z tego samego komputera, ale każde wyjście z sytuacji oznacza jakieś minusy. Pytanie tylko które minusy są bardziej ujemne.