Bea.2u Opublikowano 15 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 Z ołówkiem w ręku jakby lepiej się myśli liczę, przeliczam, podgryzam skreślam, zakreślam poprawiam poduszkę wieczorem pod palcami brak z ołówkiem w ręku jakby lepiej się zasypia jakby sny wyraźniejsze się snują choć zmrok pogania z ołówkiem w ręku jakby łatwiej wystukać S.O.S. o wieko
Pan_Biały Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 jakie hasło krzyżówki jest na ostatniej stronie - pisz dalej? pisz pozdrawiam r
bestia be Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 Ciekawa inspiracja ołówka podoba się wiersz , gdyz wartko płynie i ciekawy ten ,, Czarodziejski ołówek" serdecznie be
krzysztof marek Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 bardzo ciekawie pokazana refleksja o niepewności w samotności. chęć ucieczki do szczęścia. tak patrzę. pozdrawiam serdecznie :)))
BARBARA_JANAS Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Beatrycze :)) Ołówek ma taki falliczny kształt, więc dwuznacznie dla mnie - nic nie poradzę ;) "przeliczam" chyba zbędne. A tu trochę się gubię : poprawiam poduszkę wieczorem pod palcami brak a gdyby tylko : "poprawiam poduszkę" bo nie rozumie zastosowania "wieczoru". Czy ma on jakieś konkretne zadanie ? Nie wiem też czego brak pod palcami. Puentą wstrząsnęłaś/potrząsnęłaś/zaskoczyłaś. Tekst nabrał kształtu. "Życie" pod wiekiem, pod kloszem ("szklany klosz" Sylwii P.) - taki mam ciąg skojarzeniowy... Podoba mi się wierchoł :) Pozdrawiam serdecznie. :))
pathe Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 niesamowity:) i dla mnie taki twórczy, orginalny
Bea.2u Opublikowano 16 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. na końcu każdej krzyżówki jest ostatnia kratka -cokolwiek to znaczy ;) Pozdrawiam:) /b
Bea.2u Opublikowano 16 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki:) /b
Bea.2u Opublikowano 16 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. taki sobie prosty wierszyk. Dzięki za zauważenie :) Pozdrawiam /b
Bea.2u Opublikowano 16 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Beatrycze :)) Ołówek ma taki falliczny kształt, więc dwuznacznie dla mnie - nic nie poradzę ;) "przeliczam" chyba zbędne. A tu trochę się gubię : poprawiam poduszkę wieczorem pod palcami brak a gdyby tylko : "poprawiam poduszkę" bo nie rozumie zastosowania "wieczoru". Czy ma on jakieś konkretne zadanie ? Nie wiem też czego brak pod palcami. Puentą wstrząsnęłaś/potrząsnęłaś/zaskoczyłaś. Tekst nabrał kształtu. "Życie" pod wiekiem, pod kloszem ("szklany klosz" Sylwii P.) - taki mam ciąg skojarzeniowy... Podoba mi się wierchoł :) Pozdrawiam serdecznie. :)) Witaj:) wiesz, że lubię przeskoki. taki mały dżajf - poprawiam w temacie wieczoru i braku, bardzo się cieszę, że nie wiesz o co chodzi. - to bardzo dobry objaw :) zaś puenta na miarę tego wiekopomnego dzięęłła. czasem tak miewam ;) Fajnie, że zajrzałaś, Pozdrawiam śniadaniowo :) /b
Bea.2u Opublikowano 16 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no nie wiem, ale miło, że tak mówisz Pozdrawiam :) /b
Franka Zet Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Beatrix, fajny wierszonek. Ołówek ważna rzecz, łatwiej go zetrzeć. Atramenty można tylko palić. Bu-buziaczki :)
Tomasz_Biela Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 ciekawa próba przekazu / próbuj / pozdrawiam t /
Baba_Izba Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Należy się wiersz ołówkowi, ołówek, był kiedyś przedmiotem z którym się nie rozstawano. Można jeszcze go było nosić w kieszonce bluzki, na sprężynce przy torbie i za uchem. Ołówek oprawiony w drzewo był ciepłym, przyjaznym i praktycznym narzędziem pracy. Po przeciwnej stronie od rysika, miał często gumkę. Można ołówek umieścić między palcem wskazującym i środkowym i rozładować zdenerwowanie pukając nim szybko w blat biurka czy stołu. Można i inne rzeczy o czym już jest w wierszu. Lubię ołówki i cieszy mnie, że peelka jest podobnego upodobania. Podoba mi się wiersz, podoba się puenta, można w to wieko z obu stron - alfabetem Morse`a - nadawać S.O.S. Pozdrawiam - baba
Bea.2u Opublikowano 16 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no i mamy nowe hasło zapalne: palić atramenty ;) a wierszołek prosi się o wytarcie?? aż tak źle? zanikająca ;) /b
Bea.2u Opublikowano 16 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. próbuję, próbuję, może kiedyś się uda :)) Pozdrawiam /b
Bea.2u Opublikowano 16 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, Babo :) To naprawdę przyjemne, co mówisz, bo wierszyk się napisał właśnie w takiej chwili niezbyt lotnej refleksji aczkolwiek sympatycznej.Właśnie takim drewnianym ołówkiem wtedy pisałam. Ołówkiem z wystawy Wyspiańskiego. Zawsze, jak go dotykam przypomina mi, że najważniejsze, to nie zamilknąć, nie stać w miejscu. Pozdrawiam :) /b
Baba_Izba Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zgadzam się! Piękna myśl i stwierdzenie! "Toczące się kamienie nie obrastają mchem"! Serdeczności - baba
Bea.2u Opublikowano 17 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zgadzam się! Piękna myśl i stwierdzenie! "Toczące się kamienie nie obrastają mchem"! Serdeczności - baba Serdeczności :) /b
M._Krzywak Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 Wg mnie to "jakby" wszystko tłumaczy - sytuacja jest pozornie nacechowana pozytywnie, a w rzeczywistości ten "ołówek" jest tylko zastępstwem czegoś (a raczej kogoś). Podmiot, mam wrażenie, nie tworzy (to przeliczanie/odliczanie raczej mi nie pasuje do furii twórczej), a tylko zapełnia sobie jakoś ten przedsenny czas. Dobre. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi