Pan_Biały Opublikowano 12 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 feminizm jest sexy z punktu widzenia modnego świata utknął w annałach twarze z gipsu zamknięte w schronisku kobiety megafonem splecione łańcuchem walki o prawo na lewo uwolniły krzyki napiętnowania na plakacie społeczeństwo udaje publiczność sprzed szklanego ekranu udaje że nie nosi okularów bez dostępu do internetu bez zmywarki do zdartych lakierem paznokci cerują słabość rozdartą w małym świecie angaż w akcji przeciw i za byciem w niebycie na ulicy w domu solidarność jajników zaciska kciuki
krzysztof marek Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 puenta prowokacyjna może trochę, ale w znacznym stopniu się z nią zgadzam :) i bardziej mi się chce pisać o swoim poglądzie na sprawę niż o wierszu, taki temat nośny jak dla mnie, choć nie odkrywczy. w sumie to streszczę się cytatem z Twojego wiersza: "kobiety megafonem splecione". podoba mi się! pozdrawiam serdecznie Panie Biały :)))
HAYQ Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 No to podpadłeś ;)) Nie mnie oczywiście, a to:w domu solidarność jajników zaciska kciuki aż prosi się o wizualizację ;)) Ciekawy tekst, z drugiej strony jakoś nie wyobrażam sobie feministki bez zmywarki, lub zdzierającej paznokcie na tarze. Chociaż u Ciebie Ten moment w zapisie) jest na pograniczu udającej części społeczeństwa i emancypantek (i żeby ustrzec się ataków) - będących jego częścią :) Pozdrawiam
Magda_Tara Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 paczem paczem i oczom nie wierzem :(( łooooooooł w sensie, że jajnik z jajnikiem czy że dwa tu i dwa tu solidarne ze sobą som? eeetaaam znów o warstwach społecznych....wolę o kropkach! nie lubię tego wiersza, choć dobry już tak raz miałam - przyzwyczaiłeś się nie wyrzucisz - :* ??? lecę do następnego na pewno go polubię! :D
Pan_Biały Opublikowano 13 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za komentarz i wyrażenie swojego zdania pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 13 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to tylko słowa a od słów do czynów stumilowy but pozdrawiam i dziękuję za komentarz r
Pan_Biały Opublikowano 13 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie trzeba ich lubić wystarczy czytać tyle potrzebuję by naładować akumulatory by litery skropliły się w słowa a z kałuży spłynęły wersy czegoś nowego pozdrawiam i dziękuję za pozostawienie po sobie śladu nie wyrzucę:)
teresa943 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 przeczytałam już drugi raz i ...nie wiem jak skomentować, więc może tym razem zostawię tylko ślad po sobie, choć wiem, że poruszasz społeczny problem serdecznie pozdrawiam - Krysia
Fly Elika Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 wg mnie feminizm nie jest sexy to zgubne podejście niepoprawny jak peebeep :)) w takiej formie jak teraz och,... już nie mam słów pozdrawiam
Pan_Biały Opublikowano 13 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za czytanie, bo czytać też trzeba chcieć a tu już wiele dla mnie znaczy:) pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 13 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za wyrażenie siebie u mnie - szanuję poglądy pozdrowiam r
Rekomendowane odpowiedzi