Judyt Opublikowano 11 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 nie jest jakąś odległością idzie z nami trzymając za rękę już tu pyta się czy chcesz być moim
Ireneusz Ziętek Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 Uwaga komentarz : !
Judyt Opublikowano 11 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Uwaga odpowiedź(: i dziękuję Ireneuszu za obecność-wpis,J.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 nie jest długością i czasem to taki oczywisty fakt pokorą scysje wygasi czekając na Twoje tak pozdrawiam Jacek
Judyt Opublikowano 11 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czasem-bezczasem się mierzy owa i czeka by skinąć póki się przedstawia jako nieznajoma J. serdecznie dziękuję Jacku za wpis i obecność
Pan_Biały Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a jak puści rękę, a jak on odpowie że nie to już nie świętość będzie? do przemyślenia pozdrawiam r
bestia be Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 ciekawie to napisałas podoba się tylko jakoś mam 1 ale ,, pyta" to słowo dziwnie się kojarzy ale to tylko moje odczucie serdecznie i ciepło be
Ireneusz Ziętek Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 Svatost ne ni veskerou vzdalenosti jde s nami drzic za ruku uz tady se pta chces aspon byt mym? Pozwoliłem sobie na wolny przekład w celu rozwiania pewnych wątpliwości naszego pięknego słowiańskiego języka ... słowo które ponoć źle się kojarzy w przekładzie nie kojarzy się nijak. Wszystko zależy od języka ( w przekładzie za to "mym" czyta się "mim" tylko nieco twardziej ... też skojarzenia z zupełnie inną sztuką . I tak obstaję przy "!" a nawet "!!!". Pozdrawiam.
Kikus Dzikus Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 miodzio bo prosto krótko i na przemyślenie a ja to lubię;] pzdr
krzysztof marek Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 pamiętam z "W". dyskusja też była. twórcza. pozdrawiam serdecznie Judyto :)))
Bernadetta1 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 krótko i zwieźle;)...ale mysl jest:)pozdrawiam:)
Judyt Opublikowano 12 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a jak puści rękę, a jak on odpowie że nie to już nie świętość będzie? do przemyślenia pozdrawiam r Panie Biały: po pierwsze On nie odpowie człowiekowi: nie, to jedynie człowiek może odpowiedzieć: nie, do przemyślenia i dziękuję serdecznie za obecność pod tym i owym, J.(:
Judyt Opublikowano 12 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a jakbyś go zastąpił bestyjko? mm...? dziękuję za czytanie i odczucia, wzajemnie cieplutko(:J.
Judyt Opublikowano 12 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Bernadetto za wstąpienie, J. serdecznie
Judyt Opublikowano 12 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję serdecznie Kikus za wizytę, właśnie tak ma i miało być, J. (:
Judyt Opublikowano 12 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Krzysiu za pamięć,wstąpienie twórczo i serdecznie również J.(:
Judyt Opublikowano 12 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ireneuszu-! - też pozostawię dla Cię radośnie dziękuję i serdecznie za ten przekład, w życiu bym tak nie przetłumaczyła nikomu(:(:(: jak Ty to zrobiłeś? fajnie brzmi, ciekawie, mimy- teatr- może z książką, którą ostatnio widziałam jakaś pani czytała w pociągu o tytule: " Teatr cudów" (ale nie wiem o czym-ale Autor Szancer -od ilustracji zdaje się, coś co mnie pasjonuje;), tak jakoś tytuł moje oko przyciągnął; a przede wszystkim za przybycie, J. dziękuję w pas(:
teresa943 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 pamietam z warsztatu, Judyt; rzuciłaś myśl do przemyślenia... On nigdy nie powie nie, raczej pyta "czy chcesz?", bo szanuje wolną wolę człowieka, którego przecież powołał do świętości jak podaje Pismo św. - "świętymi bądźcie"; człowiek zawsze może powiedzieć "nie"; fajnie było zadumać się :))) serdecznie pozdrawiam - Krysia
Waldemar Talar Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Judytko - wiersz choć krótki to jednak trudny . A dlaczego trudny - bo nie każdy potrafi odpowiedzieć na postawione pytanie ... a zwłaszcza ci którzy stoją po drugiej stronie tego co nazywamy wiarą . Podoba mi się ta odległość - odległość która jest zarazem taka bliska . Tak więc reasumując - mi wiersz przypadł . pozd.
Judyt Opublikowano 12 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Krysiu za czas, uśmiech i ponowne dobry odczyt, zadumanie, obecność Twą, J. wzajemnie
Rekomendowane odpowiedzi