Komandor Tarkin Opublikowano 11 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 Usiądź w fotelu słuchaj uważnie opowiem bajkę to bardzo ważne Opowieść o królach księżniczkach, smokach rycerz zabija nie buja w obłokach Zły czarnoksiężnik mikstury miesza na rynku kat przestępcę wiesza Ksiądz przesłuchuje w konfesjonale szpieg się spowiada roniąc łzy stale Błazen nie śmieszy strach w oczach budzi król ma depresję w zamku się nudzi Smok z głodu umiera bo nie je pszenicy a ze świecą szukać w pobliżu dziewicy Szambelan leży w rowie pijany dostał wypłatę zapija więc rany Rzeczywistość zawodzi to są jej skutki otucha jedynie w butelce wódki Nie ma nadziei dla kraju tego smutna historia chłopa polskiego.
Joanna_Janina Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 Ładna bajka :) Rozweseliłeś mnie... hmm... świat całkiem podobny do naszego... Pozdrawiam cieplutko Janina
Komandor Tarkin Opublikowano 11 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 Cieszę się, że udało mi się Ciebie rozweselić. Pozdrawiam z uśmiechem na ustach
Anna_Para Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 Fajna satyrka polityczna! Ale...ta forma wymaga regularności: wyrównaj długość wersów! Ponieważ jest to warsztat, pokażę, jak bym to pokombinowała: usiądź w fotelu słuchaj uważnie powiem ci bajkę nie na poważnie powiem o królach księżniczkach, smokach rycerz zabija i nie w obłokach zły czarnoksiężnik mikstury miesza na rynku z katem przestępcę wiesza .....i tak dalej!!! Nie masz wyjścia, trzeba wyrównać, bo inaczej jest byle jak!!! Pozdrawiam, miłego warsztatowania:) Para:)
Komandor Tarkin Opublikowano 11 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 Dziękuję za wskazówki. Postaram się popracować nad rytmem, bo w niektórych miejscach jest rzeczywiście nie w takt. Pozdrawiam
gabriel p. Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 śmiesznie, ale prawdziwie. pozdrawiam :-)
bestia be Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 jak juz się śmieję to znaczy ze dobry wiersz lub bajka serdecznie be
HAYQ Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 Podoba mi się bardzo poważny ton, jakim zaczyna się ta opowieść. :)) Dzięki temu jest śmiesznie i niech Cię nie podkusi, żeby ten styl zmienić, bo wszystko popsujesz. Np. tutaj: Usiądź w fotelu słuchaj uważnie opowiem Ci bajkę to bardzo ważne Po wywaleniu "Ci" wszystko gra i dalej jest ten zasadniczy ton utrzymany. Myślę, że z wyrównaniem pozostałych też problemu nie będzie, to w końcu tylko 5 sylab. Pozdrawiam.
Komandor Tarkin Opublikowano 12 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 @ gabriel p. spotkałem się z opinią, że to w ogóle nie jest śmieszne i z rzeczywistością ma tyle wspólnego co tworczść Madonny do nagrody Nobla :] pozdrawiam @bestia be rozśmieszyć bestię to dopiero sztuka ;] postaram się jeszcze kiedyś wywołać uśmiech na Twojej twarzy pozdrawiam @HAYQ tylko albo aż 5 sylab :D muszę przemyśleć jak je systematycznie rozłożyć w parzystych wersach i utrzymać względny sens. "Ci" na pewno wyrzucę. Dzięki za podpowiedź Pozdrawiam
Fly Elika Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 Podoba się, jesteś zdolny, pisz serdecznie ;-)
Komandor Tarkin Opublikowano 12 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 @ Fly Elika Dziękuję za komplement :) z pąsem na policzkach układam się do snu Pozdrawiam serdeczenie
Rekomendowane odpowiedzi