Wiesiek Drzewiecki Opublikowano 11 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 A może jakieś kolędy? Wszak czas po temu najlepszy. Na początek proponuję coś nowego ale na ludową nutę. (na melodię "Hej bystra woda...") Hej dobrzy ludzie, czy o tym wiecie, Że znów się rodzi Boże Dziecię. Bóg dziś się rodzi, niesie nadzieję, Że nam Ojczyzna znormalnieje. Niech w swoim sercu każdy otworzy Dla Niego mały Pokój Boży. Z nich będziem tworzyć jedno mieszkanie, Tak się Nasz Naród silnym stanie. Naród wspólnotą znów stać się może Z Twoją pomocą Panie Boże. W Dzieciątku widząc Drogę Zbawienia Będziemy razem Kraj odmieniać. Bo choć Dziecina mała i kwili Świat odmieniła w jednej chwili. My Jego wzorem będziem próbować Kraj nasz na nowo przebudować.
klubo Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 szkoda że tak późno- bo czas kolęd mija ale w grudniu tego roku stanę do zawodów na najpiękniejszą kolędę pozdrawiam
Gryf Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 A mnie się podoba. Fajnie się śpiewa. Pozdrawiam z uśmiechem.
Wiesiek Drzewiecki Opublikowano 12 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 Masz klubo rację. Czas mija. Ale czas mija stale, a mimo to zawsze jest :-) Dzięki Gryfie. Mnie też się to fajnie zaśpiewało. Dlatego napisałem. A napisałem ją (tę kolędę) w czasie koleżeńskiego wieczoru kolędowego. Wtedy gdy chcieliśmy zaśpiewać jakąś patriotyczną kolędę i nie tylko "Bóg się rodzi!"
Rekomendowane odpowiedzi