Wilcza Jagoda Opublikowano 10 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 bo nie chcę być rzepem ani pokrzywą tym bardziej wilczą jagodą w Twoje ręce oddam smutek przyjmiesz jak dobrą monetę wierzę Ty jeden potrafisz pokrzywę pogodzisz z rzepem na nowo pragnę odzyskać w oczach diabliki wygasłe radość światu przekazać jak garść monet z pomysłem na kupno pamiątki z wczasów kompletu praktycznych kluczy co raj na ziemi otworzą by strach się po niej nie włóczył ze strachem odejdą w nieznane smutki i troski obrzydłe pragnę w ich miejsce radości prawdziwej jak chleb z powidłem gdy zło nie znajdzie pożywki maki zakwitną w ogrodach zatrzymam je w ciepłych dłoniach szepnę- ważna jest miłość i zgoda tyle cudów dookoła głupotą ich nie zniweczę bo Ty wnosisz wiarę w człowieka każąc mi pisać wiersze
bestia be Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Waleczna jestem pod wrażeniem, ależ to pozmieniałaś i jaka piękna poezja z tego powstała. Masz TY Kobieto talent, co do wiersza na pochwałę zabrakło w krtani słów. Naucz mnie tak pisać!!!!!! serdecznie i cieplutko be
Wilcza Jagoda Opublikowano 10 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kochana bestyjo, rozpuszczam się pod wpływem słów Twoich, czuję się rozpieszczana :) jak 'załuważyłeś", próbuję ci pokazać co i jak zmieniać, żeby zachować rytm i rym. ale jak widzisz, sama jestem w początkującej fazie owego pisania ukłoniki W
Fly Elika Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 jakieś zgrzyty chorobliwie zazdrosne w rymie , trafne spojrzenia, które trudno wyrazić i refleksje złudne ciekawe - dobre pisanie serdecznie
Magda_Tara Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 no i to jest deklaracja godna Poetki!!!!!!!!!! ładnie, Jagódko Ty ;D :*
bestia be Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Jak Magdalena mówi już Poetka to znaczy, że nią jesteś , gdyż do dziś to dla mnie zagadkowa istotka, ale wie co w poezji powinno drzemać, bo czyta zawsze duszą i jej słowa są zazwyczaj trafne. Kiedyś w to nie wierzyłem jednak to był błąd serdecznie WALECZNA be
Wilcza Jagoda Opublikowano 10 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 ot i doczekawszy się godnego połetki kometarza, znika jagoda wilcza i pojawi się JW JA-goda, hihihih nie mylić- ja gada Elyko, Mgdaleno, bestyjko, słoneczności dla was:) wasz "korniszon "
Wilcza Jagoda Opublikowano 10 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Eliko, proszę powiedz co to i gdzie te zgrzyty chrobliwie zazdrosne a przegonię je precz!!!
Fly Elika Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Eliko, proszę powiedz co to i gdzie te zgrzyty chrobliwie zazdrosne a przegonię je precz!!! Jagodo, w komentarz się wkradła w słowo 'chrobliwie' literówka - miałoby być chorobliwie. Kursywa w tym wierszu - to chyba puenta :) wychodząca do wiersza - prolog- czyli skąd bierze się napisanie utworu. Gdzie chorobliwie - przyznam szczerze, że wyczuwam w tym nazwaniu pokrzywą - unikam takich klimatów tym bardziej interpretacji, jak ognia smokiem płonącego. Nie chcę bardziej w to wnikać. Świetnie rzeczywiście z dużą poetycką techniką pisarską napisany utwór i siłą twórczą przekonywania do własnych racji, refleksji z potencjałem energii - prawie masowym :)). Serdecznie i pozdrawiam
Wilcza Jagoda Opublikowano 10 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Eliko, proszę powiedz co to i gdzie te zgrzyty chrobliwie zazdrosne a przegonię je precz!!! Jagodo, w komentarz się wkradła w słowo 'chrobliwie' literówka - miałoby być chorobliwie[/. Kursywa w tym wierszu - to chyba puenta :) wychodząca do wiersza - prolog- czyli skąd bierze się napisanie utworu. Gdzie chorobliwie - przyznam szczerze, że wyczuwam w tym nazwaniu pokrzywą - unikam takich klimatów tym bardziej interpretacji, jak ognia smokiem płonącego. Nie chcę bardziej w to wnikać. Świetnie rzeczywiście z dużą poetycką techniką pisarską napisany utwór i siłą twórczą przekonywania do własnych racji, refleksji z potencjałem energii - prawie masowym :)). Serdecznie i pozdrawiam właśnie dobrze interpretujesz, plka jest chorobliwie uczulona na swoje zachowanie, parzy słowem, czepia się, czyni nie zgodnie z sumieniem a tak chciałaby,odmiany, bo smuci ja takie zachowanie, skąd taka zmiana? właśnie skąd.... bardzo dziękuję, za uświadomienie pewnych spraw nieświadomych.. ale tak już jest, zresztą już chyba o tym pisałam, albo czytałam,:p tak łatwo popaść w samozachwyt:P słoneczności
Liryczny_Łobuz Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Bardzo-Bardzo ładnie i słonecznie a : "na kupno pamiątki z wczasów kompletu praktycznych kluczy co raj na ziemi otworzą by strach się po niej nie włóczył" Podoba mi sie najbardziej:)) "Sznuruj" dalej po orgu - Nasza Wilczyco :)) Marek
Wilcza Jagoda Opublikowano 11 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ooo jakże sie ciesze, a;e.. sznuróka wypadła z dziurki wybywam na jakiś czas słoneczka, cudnych dni, weny i czego tylko życzysz sobie ,Szanowny Mareczku, niech się spełni, koteczku wilczyca w lasy idzie :P ciągnie....
Liryczny_Łobuz Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 ... wilczyca w lasy idzie - oj jak Ci zazdroszczę. Nastawię ucho na Twój Wilczy Zew - i ... zasnę wtedy spokojny, nad niedokończonym wierszem:)) M.
Judyt Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 aż miło było przeczytać, J. serdecznie
Rekomendowane odpowiedzi