Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Katastrofa dojrzała do ładu

Marcin KKKK

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Na poniedziałek mam napisać pracę na temat: "Katastrofa dojrzała do ładu. Dokonajanalizy i interpretacji wiersza "W Warszawie" lub "Przedmowa" Czesława MIłosza, zwracając uwagę na rolę poety w kształtowaniu nowej rzeczywistości."

Chciałbym was prosić o pomoc bo nie wiem czy dobrze zrozumiałem zwrot "Katastrofa dojrzała do ładu". Czy to chodzi o to, że MIłosz nie chciał pisać o wojnie ( "Przysięgałeś, że nigdy nie będziesz Płaczką żałobną.") ale przyszedł czas aby się raz na zawsze rozliczyć z wojną a później dać jej już spokój i o niej więcej nie pisać?

Dzięki za wskazówki i pozdrawiam.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Ja biorę sto pięćdziesiąt ale niemieckich złotych, bo zachodnie złote są wyprodukowane z ekologicznego szarego papieru. Wiadomo, że zachodnie lepsze; tylko takie złote, takie są najpewniejsze - niemieckie, wiadomo: szczególnie precyzyjne i niewątpliwie niezawodne. Jak te szwajcarskie prawie...

Zachodzi pytanie czy Twoje wskazówki są lepsze od jego wskazówek.

Oo widze, ze to kolejne gowniane forum, na którym użytkownicy w tematach offtopowych wypowiadają się bardzo chętnie a kiedy ktoś zada konkretne pytanie żaden z was się mądrze nie wypowie.

Wstadźcie sobie te wasze płatne wskazówki tam gdzie Słońce nie dochodzi. "Profesjonaliści" za 5zł.
Mam nadzieję, że kiedyś wam nikt za darmo nie będzie chciał poświęcić 2min.
( moge dostać warna/bana i tak nie zamierzam tu więcej przychodzić)

Zaczynaj lepiej Waść pracę pisać, bo sobota się kończy, poświęcić 2 minuty to ja mogę na jej przeczytanie ( jak będziesz miał odwagę ją tu opublikować), forum może i gówniane, ale ciągnie muchę do kupy, nie...? ( Warna/bana za TAKI jeno komentarz? Od razu widać, żeś człowieku nietutejszy...). Za pięć złotych, to ja w podstawówce pisałem zadania do elementarza " Ala ma kota" dla koleżanek...

Niektóre pazerne muchy nawet bardzo jak mają po +1000 postów.

You're my hero
Jesteś niekonsekwentny jak panienka w perfumerii...cyt" Nie zamierzam tu wracać", więc skoro wróciłeś...to możemy...i owszem....mucho Ty moja, plujko pospolita, problemie ludzkości skrzydlaty...(czekaj, straciłem wątek)...a, ani żalę ani chwalę, nie stać Cię ani na samodzielną pracę na podany przez Ciebie temat ani na prawidłową ocenę mojego zachowania, krótko mówiąc, całe Twoje się pojawienie: to je buuu...! ( Jak mawiają eskimosi). Moi znajomi... Be, Me i marel...hm, nie znasz ich, oj nie znasz...

You're my hero
Jesteś niekonsekwentny jak panienka w perfumerii...cyt" Nie zamierzam tu wracać", więc skoro wróciłeś...to możemy...i owszem....mucho Ty moja, plujko pospolita, problemie ludzkości skrzydlaty...(czekaj, straciłem wątek)...a, ani żalę ani chwalę, nie stać Cię ani na samodzielną pracę na podany przez Ciebie temat ani na prawidłową ocenę mojego zachowania, krótko mówiąc, całe Twoje się pojawienie: to je buuu...! ( Jak mawiają eskimosi). Moi znajomi... Be, Me i marel...hm, nie znasz ich, oj nie znasz...
:):); se jaja robicie a chłopak ma PROBLEM:P
z myśleniem :P temat przerósł , lepiej pomóżcie zrównać ( nie mylić gównać)go do poziomu L:(

You're my hero
:):); se jaja robicie a chłopak ma PROBLEM:P
z myśleniem :P temat przerósł , lepiej pomóżcie zrównać ( nie mylić gównać)go do poziomu L:(
Swoją drogą, poniedziałek już minął, mamy czwartek, a klient nie daje oznak...czyżby katastrofa dojrzała do ładu?