Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ooooo.... rozdziawę robię, Ania? nie Ania? Co tu gadać? Masz potencjał! I to nie "bele" jaki :)))) A knajpa? Brr...strach wchodzić! Ale obrazek z życia, prawdziwy - na "pysk"!!! Machnięty lekkim "piórem" :))))

Serdecznie pozdrawiam -
Krysia

Opublikowano

Bo widzisz, Taruniu, ja ze słodyczy najbardziej lubię śledzia w oliwie! Nieeleganckie to, wiem, ale za to ...jakie smaczne! A że skamandryckie, cóż, wyrosłam na Skamandrze ukochanym, i to mi nie chce przejść. Jak już pokocham, to na amen! Cieplutko Cię Taruniu cmokam! Para:)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Porozrzucane części Twojego życia  mężczyzna chodzi i dla Ciebie zbiera  rozłożył na trawie i układa w całość.    W zimny i deszczowy dzień  moknąc pracuje dla Ciebie  nie pytasz nawet dlaczego to robi.   Pożółkłe liście drzew  pytają jak daleko zamierzasz iść  nic nie odpowiadasz żyjąc w bałaganie.   Nie dokończony obraz autor zostawił zaczął malować kolejny i oba zostawił  następny też zacznie i żadnego nie skończy.   Wybudowano halę długą i pustą tylko echo w niej słychać zamieszkasz w niej bo też jesteś pusta.    Rzucisz w stronę tłumu parę monet  lecz wrócą z powrotem lud nie chce  pieniędzy brzmiących i błyszczących.    Ktoś myśli o Tobie w ukryciu nie znasz go bo jest skromnym  pogrążonym w marzeniach.    Odrzucasz zamożnych i odpychasz mądrych  każdy oferuje dużo lecz nie wiesz właściwie czego chcesz.   Nie warty uwagi niech sobie idzie  pomarzy to jemu wystarczy  kocha i życie za Ciebie układa.  
    • nie krzyczy, lecz gra subtelną melodię; kiedy zbliżasz do ust filiżankę z herbatą,   kiedy zakładasz sukienkę lub spodnie,     kiedy w rozmowie rozkwitasz jak kwiaty na wiosnę i kiedy jesteśmy ze sobą bez słów, w blasku księżyca za oknem.        
    • W całej twej delikatności Mrużę oczy, Cały się ciebie uczę — Na pamięć, Jak dziecko wierszyka.   W mlecznej poświacie dźwięku Odkrywam to, co niepojęte. W strofach gejzerów, Co milczą jeszcze, Oderwać oczu nie mogę.   Jesteś tą pierwszą — Odkrytą planetą. Jesteś tą pierwszą, Odkrytą z gwiazd. Powtarzam jak mantrę.   Boże, Tyś jedyny. Leżę tak na kartonach, W gorączce pobladły, Od miłości siny.   Może się nie wybudzę. Zamknę oczy — na amen. Bóg dzisiaj wie jedyny, Co się ze mną stanie.          
    • Mam ochotę na chwileczkę zapomnienia - Hanna Banaszak:).
    • @Berenika97 Niestety pęd dni i nocy płoszy każdy z tych ptaków, które chętnie przytuliłyby się do dłoni wytchnieniem. Takie życie się zrobiło ekstremalnie ekspresowe.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...