Duks Opublikowano 8 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 I rzekł Pan: Miłuj bliźniego Jak siebie samego. A my… Zadufani Zapatrzeni w siebie Postrzegamy innych Przez pryzmat Własnego Ja. To, nie to samo!
Jacek_Suchowicz Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 napiętnowani własnym ego żyjący w dość ciekawych czasach oszukiwani w imię czegoś mamy z Nim stale jakiś zatarg pozdrawiam Jacek
Marcin B Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 Po co ten przecinek na końcu? Niestety trochę za mało tego wszystkiego, jedna prosta refleksja, jakoś niespecjalnie odkrywcza, nie czuję się poruszony. Pozdrawiam :)
Wilcza Jagoda Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jeśli tak, to chyba dobrze, pryzmat rozszczepia światło na tęczę, a tęcza to coś pięknego, wiec dobrze nam z tym :P
Joka Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 Wydaje mi się, że niepotrzebnie od razu tłumaczysz nam do czego mamy się odnieść, bo temat jest fajny i forma przystępna, tylko przegadałeś od początku treść osłabiając tym samym zakończenie. Ja bym trochę przestawiła: Zapatrzeni w siebie zadufani postrzegamy innych przez pryzmat własnego Ja. Miłość nie zawsze znaczy to samo. P.S. Jakem blondynka - wydaje mi się, że lepiej :) Oczywiście - do przemyślenia. Pozdrawiam serdecznie.
Pan_Biały Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no nie, tylko co to zmieni i to co rzekł Pan też nic nie wnosi, bo kto realizuje dziś takie wytyczne - świat jest zły i ludzie są źli, a szkoda amen pozdrawiam filozoficznie r
Duks Opublikowano 10 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za przeczytanie i komentarz. Sympatyczna wersja. Pozdrawiam
Duks Opublikowano 10 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przecinek jest po to, aby zaakcentować pauzę. (skrzywienie recytatorskie) „(...)nie czuję się poruszony. Pozdrawiam :)” Rozumiem. Każdego porusza coś innego. Pozdrawiam.
Duks Opublikowano 10 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) Pozdrawiam.
Duks Opublikowano 10 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) Chyba oboje wiemy, że nie chodziło o fizykę/optykę. A wówczas, to już nie tak dobrze. :) Pozdrawiam
Duks Opublikowano 10 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hasło „Jakem blondynka” bardzo mnie rozbawiło. Lubię ludzi z poczuciem humoru. Dziękuję za uwagi. Niezła ta zmieniona wersja. :) Pozdrawiam serdecznie.
Duks Opublikowano 10 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wielu ludzi próbuje realizować takie wytyczne. Dla nich ma znaczenie to, co rzekł Pan. Poza tym, nie zgadzam się ze stwierdzeniem: „świat jest zły i ludzie są źli” Świat jest piękny, a ludzie bywają źli. Znam wielu dobrych ludzi. Dlatego uważam, że chwila refleksji nad własnym postępowaniem, może zmienić wiele. Pozdrawiam i życzę więcej – optymizmu, wiary w ludzi.
Joka Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Uważam podobnie, jak Duks - że świat jest piękny a ludzie z natury są dobrzy i każdy na w sobie coś pięknego i szlachetnego. To tylko zewnętrzne czynniki sprawiaja, że stajemy się źli, rozgoryczeni, mściwi... a i tu wiele zależy od nas samych. Coraz rzadziej ze sobą rozmawiamy, nie liczymy się z innymi, i dajemy często ciche przyzwolenie na to, co się dzieje dokoła udając, że nas to nie dotyczy :( Myślę, że potrzeba nam większej wrażliwości, otwartości na potrzeby innych... a przede wszystkim własne potrzeby. Serdeczności.
bestia be Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 krótkie, ale dobre podoba się serdecznie be
Duks Opublikowano 10 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło mi, że się zgadzamy. Nie jestem święty i jak każdy mam swoje za uszami. Myślę jednak, że naprawę świata powinno się zaczynać od siebie. Jeszcze raz pozdrawiam.
Duks Opublikowano 10 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo dziękuję. Miło mi. Pozdrawiam serdecznie.
Fly Elika Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 dobre spostrzeżenie do przemyslenia - patrzeć tylko przez pryzmat drugiego też nie jest łatwo :) pozdrawiam
Duks Opublikowano 10 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Witam. Dziękuję za przeczytanie i komentarz – a w nim za: „dobre spostrzeżenie do przemyślenia”. Co do: „patrzeć tylko przez pryzmat drugiego też nie jest łatwo” Zgadzam się. Co więcej, nie tylko nie jest łatwo, ale wręcz jest błędem. Każda skrajność jest niedobra. Chodzi tylko o to, by starać się patrzeć obiektywnie a nie subiektywnie. Pozdrawiam serdecznie.
Nata_Kruk Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 Ogólnie... "Zadufani" do przemyśleń. Sądzę jednak, że aż tak źle z nami nie jest. Pozdrawiam... :)
Rekomendowane odpowiedzi