Adam Wiśniowieski Opublikowano 5 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 Wielkie miasto, ludzi wielu Dużo świateł mało tlenu Mnóstwo strachu do o koła Już od tego boli głowa Żagle tablic i bilbordów Rozpraszają tych przechodniów Ci odważni, w wiecznym pędzie Gonią za tym co nadejdzie Pan z walizką, buta wiąże Pani z wózkiem zaszła w ciążę Chłopiec biegnąc po kebaba Chcąc ominąć panią, trafia w pana Stoisz gdzieś próbując zniknąć I tej złości chcesz uniknąć Chcesz wyjechać gdzieś na stałe I marzenia spełnić małe Bezsens w bezsens jest ubrany Ty nie widzisz złotej bramy W tymże mieście tak ponurym W melancholii marnej bzdury Mówisz miasto srogie, miasto złe A to miasto wiele chce Podarować Ci malunki I uśmiechów pełne trunki I nie zrażaj się do niego Ono wznosi tylko w niebo Tańczyć Cię nauczy w parze Ja go skarcić nie odważę Nagle czujesz, że coś w brzuchu Ciągle lata dręczy kuje I tak myślisz już w bezruchu Że to miasto mnie czaruje…
Magda_Tara Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 miasto nie jest złe, jeśli prowokuje zabawne wiersze :)) :D uśmichnęłam się przy kawie porannej buziak! do! o! koła! fajne jest "dookoła" byłoby banalne :*
Fly Elika Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 miło się przyjrzeć takiemu pisaniu pzdr.
Adam Wiśniowieski Opublikowano 6 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Bardzo proszę do o koła ;)
Magda_Tara Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ;D :))))))))) bardzo dziękuję :)
Baba_Izba Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Przeczytałam, mam mieszane uczucia, "Nagle czujesz, że coś w brzuchu Ciągle lata dręczy kujeI tak myślisz już w bezruchy Że to miasto mnie czaruje…" Cosik mi się wydaje, że to troszku nie po polskiemu? Pozdrawiam - baba
Adam Wiśniowieski Opublikowano 7 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 No tak pomyłka już dodałem "u" skasowałem "y" i jest wszystko ok. Interpretacja jest ponad wszystko do poezji nie pasująca :)
bestia be Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 ciekawy przekaz podoba się serdecznie be
Bolesław_Pączyński Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 Ty tu żyjesz tu oddychasz i tu pracę także masz i wśród tłumu się przepychasz jakiś datek czasem dasz. Twoje miasto,jesteś wszędzie na ulicy w sklepie w pracy jesteś w przychodni w urzędzie gdy już w domu to jest cacy. Pozdrawiam:)
Sylwester_Lasota Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 rym miejscami wyraźnie prowadzi Poetę i rytm gdzieniegdzie szwankuje, ale zamysł ciekawy :) pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi