Baba_Izba Opublikowano 3 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 mróz tężał wiatr iskrzył gwiazdami we włosach dziewczyny wciśnięci dreszczami w najciemniejszy kąt bujali się w takt refrenujeśli nie możesz kochać najmocniej tęsknić nie umiesz najbardziej trwale nie budź skowronków w czas srogiej zimy zwal chwiejne mosty listy spal stare szeptany kompromis wydawał się niemożliwy topniał jak śnieg w dłoni między normalnością kobiety a zwyczajnością mężczyzny tkwią zawiłe pozory zwykle kobieta chce mieć dziecko (choćby nie z tobą) naturalność kobiety boi się seksu (właśnie ze mną) on jest nieprzyzwoity kiedy pożąda ona po - znacznie mniej pragnie choć z drugiej strony po - żąda coraz śmielej chcesz pójdziemy zwyczajnie do ciebie jesteś normalnie stuknięta a ja wariat dobrana z nas para - wyjdziesz za mnie?
krzysztof marek Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 super Babo!!! chyba w pierwszym rzucie trafiłem na ten wiersz, dlatego to "super" po pierwszym czytaniu :))) dotykasz i nazywasz niesamowicie. "refren" brzmi jak dzwon a oni słuchali aby słuchać. w kompromisowym szepcie nie był słyszalny. celne moim zdaniem rozważanie na temat kobiecości. para dobrana. wyjdą za siebie. nie pierwsi nie ostatni. brawo!!! bardzo mi się podoba Babo. pozdrawiam serdecznie :)))
Pan_Biały Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 między normalnością kobiety a zwyczajnością mężczyzny tkwią zawiłe pozory - mógłbym zabrać ten wers i wyjść z niepohamowaną satysfakcją rozważania na temat dobra i zła, słuszności a pożądania Babo dla mnie na bardzo tyle że ja muszę powrócić, przemyśleć, a przede wszystkim przespać się z wierszem - wart jest powrotu więc wrócę pozdrawiam r
bestia be Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 Bardzo ciekawy wiersz i wyuzdana tematyka, podoba się całość serdecznie be
Agata_Lebek Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Im głębiej w wiersz tym bardziej rośnie napięcie, a do tego jeszcze pointa taka seksi jest - tak mówią na mieście ;) Podsłuchałam :)) Taki styl to mnie się bardzo podobowywuje. Zaplątałaś mnie babo w tą sieć. Mówię - TAK.
Baba_Izba Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszy mnie, że sie podoba, a co byś zmienił? Dziękuję i serdecznie pozdrawiam - baba
Baba_Izba Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak wrócisz, to proszę, spójrz chłodnym okiem, bo wiersz pisany "na gorąco", każda rada cenna, przyjmę ją z wdzięcznością. Serdeczności - baba
Baba_Izba Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za czytanie i opinię, czy faktycznie "wyuzdana"? pozdrawiam - baba
Baba_Izba Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Im głębiej w wiersz tym bardziej rośnie napięcie, a do tego jeszcze pointa taka seksi jest - tak mówią na mieście ;) Podsłuchałam :)) Taki styl to mnie się bardzo podobowywuje. Zaplątałaś mnie babo w tą sieć. Mówię - TAK. Mówisz "tak", a ja się czerwienię i rosnę. Przeczytaj jeszcze raz, proszę; znaleź coś co nie tak, podpowiedz. Jeśli się podobowywuje, i puenta jest seksi, to może będą u peeli dzieci. W mieście mówią co słyszeli, nie zawsze wiedzą co mówią, kocham ludzi z miasta, wielu poszło już w górne miasto, zasłużyli, chwała Im! Dolne pięknieje w rozbudowie! No i fajno jest, muzyka gra i bucy! Dziękuję Ci Agatko, Moja ZAgatko- z sieci. Pozdrawiam z uściskiem - baba
teresa943 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Izo! Superowski wiersz a jaki życiowy!!! Najbardziej misie kursywa i puenta :) Całość jak dla mnie miodzik, więc co tu zmieniać? Mnie tam wszystko gra jak... tej parze sexi :))) Serdecznie pozdrawiam - Krysia
krzysztof marek Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszy mnie, że sie podoba, a co byś zmienił? Dziękuję i serdecznie pozdrawiam - baba nic Babo bym nie zmieniał. po mojemu jest cacy! naprawdę!! super!!! gratuluję Tobie i cieszę się że ten wiersz jest tutaj na "W". dzięki Babo :)))i puszczaj dalej, jeśli zechcesz. pozdrawiam serdecznie :)))
Baba_Izba Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszy mnie, że sie podoba, a co byś zmienił? Dziękuję i serdecznie pozdrawiam - baba nic Babo bym nie zmieniał. po mojemu jest cacy! naprawdę!! super!!! gratuluję Tobie i cieszę się że ten wiersz jest tutaj na "W". dzięki Babo :)))i puszczaj dalej, jeśli zechcesz. pozdrawiam serdecznie :))) Dziękuję ślicznie za ponowne czytanie! Odrobinę jednak zmieniłam. Nie wiem czy lepiej, chyba - tak? A gdzieżbyż, gdzie? Przecie TU - warsztat! (Wiem, wiem, co chciałeś wyrazić, lubię się droczyć). Serdeczności - baba
krzysztof marek Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nic Babo bym nie zmieniał. po mojemu jest cacy! naprawdę!! super!!! gratuluję Tobie i cieszę się że ten wiersz jest tutaj na "W". dzięki Babo :)))i puszczaj dalej, jeśli zechcesz. pozdrawiam serdecznie :))) Dziękuję ślicznie za ponowne czytanie! Odrobinę jednak zmieniłam. Nie wiem czy lepiej, chyba - tak? A gdzieżbyż, gdzie? Przecie TU - warsztat! (Wiem, wiem, co chciałeś wyrazić, lubię się droczyć). Serdeczności - baba Babo, przyznam uczciwie że nie zauważyłem istotnych zmian. Czyta się jak za pierwszym razem a pierwszy raz - najważniejszy. naprawdę, słowa uznania!!! pozdrawiam serdecznie Babo :))))
Baba_Izba Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Dzięki, duuuży, ogromniasty uśmiech ode mnie :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) - Marku! - baba
Agata_Lebek Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Im głębiej w wiersz tym bardziej rośnie napięcie, a do tego jeszcze pointa taka seksi jest - tak mówią na mieście ;) Podsłuchałam :)) Taki styl to mnie się bardzo podobowywuje. Zaplątałaś mnie babo w tą sieć. Mówię - TAK. Mówisz "tak", a ja się czerwienię i rosnę. Przeczytaj jeszcze raz, proszę; znaleź coś co nie tak, podpowiedz. Jeśli się podobowywuje, i puenta jest seksi, to może będą u peeli dzieci. W mieście mówią co słyszeli, nie zawsze wiedzą co mówią, kocham ludzi z miasta, wielu poszło już w górne miasto, zasłużyli, chwała Im! Dolne pięknieje w rozbudowie! No i fajno jest, muzyka gra i bucy! Dziękuję Ci Agatko, Moja ZAgatko- z sieci. Pozdrawiam z uściskiem - baba Wróciłam, czytałam i wiesz co Isobel - nie ma co poprawiać ; Podeszłam do tematu nieco poważniej niż w nocy i podoba mi się jeszcze bardziej. Jeśli chodzi natomiast o nasze miasta obiecuję nie zaniedbywać już tak bardzo jak w starym roku - to moje noworoczne postanowienie - (choć noworoczne postanowienia wydają mi się nieco śmieszne) w miarę możliwości "czasowych" naturalnie. Jest coś jeszcze, co przypomina mi o Tobie i o naszej pierwsze orgowej kawie (dosyć dawno temu to było), ale takich rzeczy się nie zapomina. Mam nadzieję, że możesz korzystać z you tube; www.youtube.com/watch?v=tPi7psewuHI (trochę smutna, ale ładna) Pozdrawiam i przytulam się do Cia na tzw. miśka ;)
Baba_Izba Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mówisz "tak", a ja się czerwienię i rosnę. Przeczytaj jeszcze raz, proszę; znaleź coś co nie tak, podpowiedz. Jeśli się podobowywuje, i puenta jest seksi, to może będą u peeli dzieci. W mieście mówią co słyszeli, nie zawsze wiedzą co mówią, kocham ludzi z miasta, wielu poszło już w górne miasto, zasłużyli, chwała Im! Dolne pięknieje w rozbudowie! No i fajno jest, muzyka gra i bucy! Dziękuję Ci Agatko, Moja ZAgatko- z sieci. Pozdrawiam z uściskiem - baba Wróciłam, czytałam i wiesz co Isobel - nie ma co poprawiać ; Podeszłam do tematu nieco poważniej niż w nocy i podoba mi się jeszcze bardziej. Jeśli chodzi natomiast o nasze miasta obiecuję nie zaniedbywać już tak bardzo jak w starym roku - to moje noworoczne postanowienie - (choć noworoczne postanowienia wydają mi się nieco śmieszne) w miarę możliwości "czasowych" naturalnie. Jest coś jeszcze, co przypomina mi o Tobie i o naszej pierwsze orgowej kawie (dosyć dawno temu to było), ale takich rzeczy się nie zapomina. Mam nadzieję, że możesz korzystać z you tube; www.youtube.com/watch?v=tPi7psewuHI (trochę smutna, ale ładna) Pozdrawiam i przytulam się do Cia na tzw. miśka ;) Mogę i wysłuchałam, nawet wpisałam do ulubionych. Należę do tej nielicznej grupy nieszczęśników, którzy mają drewniane uszy, nie powinni też śpiewać - a czasem śpiewają, co naraża otoczenie na b.przykre doznania. Smaczne: dobra kawa, przy nastrojowej, dobrej muzyce. Dziękuję za ponowne i dobre słowa, ściskam - baba
HAYQ Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 świetny wiersz, jak w starym, dobrym filmie z Humphreyem. Zmiany nastroju, jakiś smooth jazzik w tle. No i ten klimat. Pięknie, gratuluję. :) Pozdrawiam serdecznie
HAYQ Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. masz ucho :)
Magda_Tara Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 wyjdę dawno mówiłam, nie? rewelacja, zabieram, pożeram jestem po żądam coraz śmielej! ożeń się ze mną w końcu! :D :*
zak stanisława Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Izo, puentą mnie rozbroiłaś, uchachałam się :) świetny wiersz i uważam, że bez poprawki, na moje ucho :P cmook
Rekomendowane odpowiedzi