Witold Marek Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ty wiesz i ja wiem lecz najwięcej o żądzy wiedzą asceci - tamują krew u bram ognia - a cały nasz szum wokół przemiany materii to w nich byle pestka - miąższ nie zdąży zaboleć - ani mnie ani tobie nie było nie będzie dane tyle przebyć w podróży - strumień bytu spływa im po oczach - ani ty ani ja żaden z nas kąsek dla diabła - smętna nasza pociecha -
Valdessa Kane Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak mi sie podoba
Witold Marek Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. proszę, nożyczki :)
Joanna_W. Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 "strumień bytu spływa im po oczach" poproszę bez nawiasów, są jak pudełka bez wieczka, lepsza wolność myśli, by obok pluskały dwa - niekoniecznie równoległe - ciągi A.
Witold Marek Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nawiasy dla ludzi - jak to się mówi - dałem, żeby mieć wiersz prosty jak drut, jasny... jak co?
Roman Bezet Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Podoba się, mało! prowokuje do sprzeciwu, a przynajmniej dyskusji! Gra Pan pojęciami, odwraca sensy - ok. Ale skoro, do cholery, już wszystkie splendory oddajemy IM, to przynajmniej prawo do piekła zostawny w równowadze. Że niby my nijacy (wiem, że to ironia :) - tylko, że ta nijakość niejak się ma dla diabła (to bestia nienażarta niczym nie pogardzi - inaczej z Archaniołem, ale to oczywiste :). I schowałbym tę "pestkę" do poprzedniego wersa, bo świeci jak gwiazda, a czy tak powinna? pzdr. bezet ps. czuję go :)
Dora Leguska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 o jaki wiersz! Pieknie napisany. Dora
Witold Marek Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No własnie taki problem z diabłem - że nas raczej obłapią anioły, takie prowincjonalne. Pestki nie dam ruszyć, bo to jeden z dwóch moich wierszy na tym forum, gdzie forma scementowała mi się w głowie na tyle, że trzeba by naprawdę Argumentu, aby rozgrzebać. Podoba mi się, tak jakoś. Pozostałe - proszę bardzo :) Pozdrawiam.
Gość Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 trafia do mnie...ciekawy piękny wiersz pozdrawiam
Dora Leguska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ponownie ja..obudziłam się dziś ze słowami: "ty wiesz i ja wiem lecz najwięcej o żądzy wiedzą asceci (tamują krew u bram ognia) jeżeli już zapamietuję wiersz...to dodaję go do ..ponadczasowych.
Marek Paprocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Bardzo dobry wiersz na temat... Przez wiele lat "praktykowałem" zen i nie mogę niczego w tym wierszu zanegować jak w ogóle w życiu./kąsek dla diabła/przypomniał mi zmagania duchowe św Franciszka z Asyżu i o.Pio./strumień bytu spływa im po aczach/- coś pięknego!
Witold Marek Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 No to nawiasy poszły precz; przy TAKICH komentarzach... Tak w ogóle to sądziłem, że wiersz przejdzie bez echa, bo to nie erotyk, ani nawet nie o śmierci; niezbadane są wyroki forum. Dziękuję i pozdrawiam. [sub]Tekst był edytowany przez Witold Marek dnia 03-09-2004 11:53.[/sub]
Dora Leguska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 nawiasom precz panie Witoldzie. Wiersz nadal pamiętam.No bo ponadczasowy. Dora
Rekomendowane odpowiedzi