aluna Opublikowano 11 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 tu zdrowie a tam choroba spada meteoryt grom przyśpiesza ta cholerna grypa tyle zabiera a matki tak łatwo nie oddam z resztą góra wie co robi daje ciosy rzuca na kolana nie jesteśmy sami Bóg w nas i za oknami pomyjemy okna tak na zawsze by wypatrzeć łaskę Twoją na ziemskiej naszej ławce pomieszamy słone łzy z radością zachowamy litery skromnością
Fly Elika Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 sugestia + refleksja a przy tym pamięć odpowiednio niezawodna, też ładnie a to jest jednak inny klimat serdecznie
aluna Opublikowano 11 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje Eliko Droga ,masz rację w 100% ,,,doceniamy życie wtedy ,kiedy umyka nam gdzieś............?! Serdeczności! Ania
krzysztof marek Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 hm. wola boska jest nieodgadniona. piszesz że "wie co robi". mam taką nadzieję. a powinienem mieć wiarę... może moje litery są nieskromne, być może. ale są szczere... pozdrawiam serdecznie :)
aluna Opublikowano 11 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Za szczerość krzysiu i za czytanie dziękuje! Co ludzkie ,nigdy Boskie...więc nadzieja zawsze! Serdeczności! Ania
Sylwester_Lasota Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 poszarpany jakiś ten wiersz. są jednak fragmenty, które mi się podobają. szczególnie to mycie okien i sposób w jaki wiersz prowadzi do skojarzenia tej czynności z oczyszczeniem duchowym. pozdrawiam
aluna Opublikowano 12 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sylwetrze ...poszarpany,,,to ważne tło wiersza...! Chodzi o walkę z chorobą....! Dziękuje za odniesienie....bardzo! I bardzo serdecznie pozdrawiam! Ania
Rekomendowane odpowiedzi