teresa943 Opublikowano 9 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 w ciemności chmara trzmieli rozgarnia smugi niepokoju złowrogo brzęcząc wtulam w poduszkę nieposłuszne siąpienie wytrąca sen bez poczucia pory próżno ignorować niepewność drąży boleśnie niemoc dłoni bezszelestnie przesuwa paciorki westchnień za pomyślność za pokój ducha za nas owocuje biała noc
Pan_Biały Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 biała noc na białej sali Krysiu, znów poczułem Twój powiew klimatycznie, urokliwie, bezsennie pozdrawiam r
teresa943 Opublikowano 9 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. umiesz się wczuwać...zapewne znasz "takie" noce? ta bezsenność jednak może "owocować" :))))) dziękuję za zrozumienie serdecznie pozdrawiam Rafale :-) Krysia (mikroklimatyczna)
krzysztof marek Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 biała noc owocuje uspokojeniem. hm. bezsenne westchnienia, przemyśliwania. nierzadkie zjawisko. piękny wiersz Krysiu :) pozdrawiam serdecznie :))))
Fly Elika Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 te koraliki paciorki smutnie i twój wiersz odczytałam a owocuje biała noc - smutne ładne pozdrawiam
zak stanisława Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nieposłuszne siąpienie, katar czy łzy wszystko jedno co, i tak nie daje spac , a noce są dłuuugie, oj długie a co ty na taką zmianę, coby korzyść dała niepewnośc :) cmook Krysiu
Baba_Izba Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Noc nie jest dobrym doradcą, lepszym jest ranek po przespanej nocy. Cóż jednak jak te trzmiele brzęczą, kreślą smugi, budzą myśli? Nie śpimy, wydaje nam się, że świat się wali? Tak, wtedy może zaowocować biała noc! Głębokie przemyślenia, podoba mi się wiersz. Z uściskami - baba
Anna_Para Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Oj, owocuje biała noc! Krysiu! "chmara trzmieli nagarnia smugi niepokoju złowrogo brzęczy" tak mi się bardziej, ale wiesz, tak rzadko coś proponuję!? Wybacz wtrącalstwo! Wiersz cudny, jak wszystkie Twoje! Tak czy siak! Buziaki, Para :)
Jolanta_S. Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Witam Jakoś u Ciebie koszmarnie w nocy... ale zakończenie pełne nadziei. Pozdrawiam, życzę miłej nocy :)) Jola
Jimmy_Jordan Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 no podoba mi się, a wiesz, że jak mi się nie podoba, to piszę. Ma taki wewnątrz-tekstowy klimat zdrówko, Jimmy
teresa943 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nieposłuszne siąpienie, katar czy łzy wszystko jedno co, i tak nie daje spac , a noce są dłuuugie, oj długie a co ty na taką zmianę, coby korzyść dała niepewnośc :) cmook Krysiu Stasiu, ależ korzyść niepewności jest...tylko ukryta w czymś, czego dotąd nikt nie wypatrzył :))) dziękas serdeczny i cmoook :))) Krysia
teresa943 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I właśnie to jest to! Można cierpieć na bezsenność i jęczeć, ale można sobie "przemyśleć", próbować dotrzeć do sedna, "dokopać się" do ...nie dokończę, żeby za duzo nie zdradzić :))) Dziękuję Ci za wnikliwość czytania i za Twoją obecność. Serdecznie ściskam - Krysia
teresa943 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Aniu, Twoja sugestia jest ok, ale trochę zmienia moje "widzenie"; "nagarniać" tzn. ku sobie, jakoby w jedno miejsce, natomiast "rozgarniać" to jakby rozpraszać na wszystkie strony, bełtać, mącić...cosik w tym stylu :)))) Dziękuję ślicznie za "cudny" :)))). Skoro tak odbierasz, to chyba wybaczysz, gdy zostanę przy "rozgarnianiu' :)))) Serdecznie cmoookam :))) Krysia
teresa943 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Jolu! Koszmarnie? Nie. Tylko czasami bywają noce przemyśleń, które owocują nadzieją, a to chyba dobrze... Dziękuję. Serdecznie i ciepło - Krysia
teresa943 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Jimmy! Jak dobrze, że jesteś :))) Ogromnie mnie cieszy Twoje podobanie, bo znam Cię na tyle, by wiedzieć, że umiesz mówić prawdę w oczy. Dziękuję :))) Serdecznie i ciepło - Krysia
Koval_ZNowin Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 biała noc.... biała sofia? pozdrawiam serdecznie:)
teresa943 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to już pozostawiam ...wyobraźni :)))) dziękuję serdecznie pozdrawiam - Krysia
Rekomendowane odpowiedzi