Fly Elika Opublikowano 6 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2009 rozmierzwiony aplauz marca córka już się miewa dobrze spogląda rankiem przez okno nie pomni już łzy ze zdrożyny rozbłysły się oczka niezapominajek promyki rozgościły spojrzeniem jeszcze głowa spuszczona w zieleń czesze słowa rześko i strojniej baczniej przebacza nieposkromienie rozanieliły się sploty zwiastunów wiosny majowej stokrotnie rozsiały polnym łąki oranym ardentem rozśpiewały się przy lnie maki po lipową koronę
Gość Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2009 generalnie powiało mi taką lekkością. Naprawdę poczułam ten widok z okienka ;) jakież to melodyjne! czasem język mi się gdzieś zgubił i zaplątał, więc sądzić bym mogła, że nieco przesadziłaś, ale nie. Ładnie, kojarzy mi się z Mickiewiczem (błagam nie pytajcie czemyu, moze jakieś zboczenie) ;p
Fly Elika Opublikowano 6 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Brido, to mnie zaskoczyłaś. Mogę tylko zaznaczyć, że za skojarzenia i do tego /jak nazwałaś zboczone/ nie odpowiadam. A jeśli dlatego, że ładnie to cieszy i jeszcze jak lekko się czyta. Choć mi się wydaje to tak - coś podobnie, jak bym kojarzyła np. okulary nie z niedowidzeniem, tylko tym co chce się zobaczyć a po ich założeniu kojarzy się z tym czego się nie chce tak bardzo tego widzieć :)) Pozdrawiam serdecznie.
kasiaballou Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2009 jakieś takie... sztuczne, nadmuchane i nieprawdziwe, ale jest lepiej, niż kiedyś, bo można coś zrozumieć. powodzenia kaśka.
Fly Elika Opublikowano 6 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to jak komentujesz to jeszcze więcej unieprawdziwiasz, ale może to rozumiem dzięki za czytanie sam wiersz przyszedł mi akurat z lekkością i za ulubioną prawdziwą wiosną :)
Oxyvia Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 Podoba mi się! Jest taki - rzekłabym - Leśmianowski, ale przy tym nowowczesny, taki we własnym stylu, a to dzięki niekonwencjonalnej wersyfikacji i słownictwu, i składni. No i aliteracje, muzyczność przez dobranie dźwięków - pysznie! Bardzo dobry warsztatowo wiersz, przy tym nastrojowy i obrazowy, pejzażowy - piękny! I ten pejzaż się zmienia, chociaż wiersz krótki! I treść też oryginalna (z tą córką na przykład albo z głową spuszczona w zieleń). U mnie szóstka! :-)
Fly Elika Opublikowano 8 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 Wielkie dziękuję, radośnie słowa z komentarza twoje odczytuję a i ocena znakomita , jakże to na ducha z poranka :)) dobrze może wpływać :)). Pozdrawiam ciepła Oksywię z rana :))) ps. achh muszę jeszcze Leśmiana coś poczytać :)))
6 kilo Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 rozmarzył się jacuś, poezją ciepłą i słodką, i mgiełki z oczu usuwa jesienne, bo już tuż tuż... pięknie wyczarowałaś świat tym wierszem panno Fly, pozdrawiam, jacek.
Fly Elika Opublikowano 8 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 :))) ależ mi dzisiaj milutko i Tobie Jacusiu nastrój podzieliłam a do wiosny chociaż tyle to u nas jak się to mówi już tuż tuż .... :))) to czy nie czas już pod tusz tylko ciepły czy chłodny śniegu ani mrozu jeszcze to jakoś da się wytrzymać i do wiosny napiszmy lotniczy serdecznie i ciepło Jacku
Oxyvia Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To tak jak ja! Wiele osób kojarzy moje pisanie z Leśmianem, a ja wcale nie najwięcej Go czytuję i nie On jest moim najulubieńszym Poetą. (Ale to nie znaczy, że Go nie lubię i nie cenię). :-)
Fly Elika Opublikowano 8 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To tak jak ja! Wiele osób kojarzy moje pisanie z Leśmianem, a ja wcale nie najwięcej Go czytuję i nie On jest moim najulubieńszym Poetą. (Ale to nie znaczy, że Go nie lubię i nie cenię). :-) trzeba i będziemy cenić poetów - dzięki temu będzie cenniejsze to co ze szlachetnym talentem bezcenne a tak mi się ... wykoncypowało na pociechę poetom pozdrawiam serdecznie
Agata_Lebek Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I znowu powiało majem ;)
Fly Elika Opublikowano 8 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I znowu powiało majem ;) Miło Agatko , że zagladnęłaś do mnie a pewnie że majem, majem ach to taki piękny miesiąc dla rozkwitu codziennie mógłby być maj pozdrawiam
Sylwester_Lasota Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 tytuł jak najbardziej pociągający, treść godna, w moim odczuciu, poparcia, ale styl, niestety, nie w moim guście. kłaniam się i pozdrawiam
Fly Elika Opublikowano 8 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 cóz rozumiem Sylwestrze, taki bywa rzadko ale mój marzeniowy styl, choć tutaj mało okazany indywidualnie w treści dziękuje za czytanie i pozdrawiam
Kikus Dzikus Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 aż miło być w takiej drodze
Fly Elika Opublikowano 8 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 jak miło mogę się domyślać dzięki za wpadnięcie Kikusie
Rekomendowane odpowiedzi