Ryszard Kisiel Opublikowano 3 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 W pogoni za groszem i chlebem opuszczamy Ojczyzno Ciebie jedziemy w strony nieznane czestokroć przereklamowane kiedy obczyzna nie zachwyci powracamy pełni goryczy przepraszamy Matkę Ojczyznę i leczymy na sercu bliznę Ona nas przytuli przygarnie tym czym może wszystkich nakarmi a do szczęścia niewiele potrzeba trochę słońca błękitu nieba powietrza i wody zieleni zimy wiosny lata jesieni bujnych lasów pięknych ogrodów wschodów słońca i jego zachodów ciepłych nocy i śpiewu słowików rzek szemrzących pośród kamyków a wieczorem gdy gwiazdy na niebie kochać się, Ty mnie a ja Ciebie R
krzysztof marek Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 szczerą prawdę napisałeś, Ryszardzie. nie wiem co to życie na obczyźnie. nie musiałem, nie chciałbym nigdy. pozdrawiam serdecznie :))))
Gryf Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 Ryszardzie podaję Ci rękę, ja też kocham tę Naszą Matkę i nie wyobrażam sobie życia bez niej. Choć dziś jest ona chora, choć nie ma za wiele sił by walczyć o swoje prawa, to jednak jest cząstką nas. Pozdrawiam Cię serdecznie, Janek
Rekomendowane odpowiedzi