Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

owcza skóra

Rekomendowane odpowiedzi

za to wieszają ludzi
czasem na ścianach dla przyszłych pokoleń
wypychają trocinami puste bebechy

miasta na skraju świata
odchodzą od zmysłów śpiąc z wrogiem
w owczej skórze

sprzedaje się rękodzieło
po wypatroszeniu siebie
sen zmywa z powierzchni dnia

lukier w kącikach ust
pozostał na lufie rewolweru
jednorękiego bandyty

rozkochanego przez nasze kobiety
czekające prędzej śmierci
niż nastawienia kolejnego prania

przykro mi ale to ma wybrzmienie jak teksańska masakra piłą mechaniczną w połączeniu z piłą część enta no i miejscami przerzutnie kuleją / wolę Twoje pisanie w innych przekazach - luźniejszych / ale eksperymenty są i powinny się pojawiać /
uszanowanie t / za próbę poruszenia tematu

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

:(
zagadałeś, zapomniałam o fundamentalnej odpowiedzi

tak, ale śniły mi się cygany, porwały mnie, w pewnym sensie, a ich król chciał mnie zabić, gdyż stałam się, mimo woli, świadkiem przestępstwa
:((((
no nie wiem, czy to się liczy: "i co, zasnęłaś?"
;D

:/
to już nawet nie lans, to już zwykłe chamstwo
a miałam Pana, za lansującego się komentatora...szkoda.

Nie widzę ani nie doczytuję się w moim komentarzu niczego chamskiego
nie potrzebna ta wzniosłość jak Pan Biały zauważył a poza tym za dyskusję na temat normalnej mojej wypowiedzi na temat wiersza mógłbym zgłosić jako naruszenie regulaminu ale to przecież byłby zaszczyt dla Magdy T więc z całej tej szkody to ja wywołuję się jako najbardziej poszkodowany także ostrożnie /
poza tym nie czuję się lansującym komentatorem bo niby dlaczego ? więc nie nazywać mnie proszę ani nie próbować nazywać kimkolwiek kto się lansuje
mało komentuję tak gwoli wyjaśnienia / powoli przestaje mi się to uśmiechać - jakieś litościwe i żałosne gierki obronne /

:/
to już nawet nie lans, to już zwykłe chamstwo
a miałam Pana, za lansującego się komentatora...szkoda.

Nie widzę ani nie doczytuję się w moim komentarzu niczego chamskiego
nie potrzebna ta wzniosłość jak Pan Biały zauważył a poza tym za dyskusję na temat normalnej mojej wypowiedzi na temat wiersza mógłbym zgłosić jako naruszenie regulaminu ale to przecież byłby zaszczyt dla Magdy T

udaję się zatem targnąć, muszę jedynie pomyśleć nad sposobem targnięcia skutecznego,
albowiem łaknę zaszczytów, a tenże został mi odebrany.
:((((

przepraszam, R. za "sytuację"
:)

Zaraz, zaraz, spokojnie. Mam wrażenie, że zaszło tu jakieś diaboliczne, chochlikowe nieporozumienie: chyba Magda błędnie odczytała słowo "eksperymenty" - jako: "pojawiają się ekskrementy" - i dlatego tak się zdenerwowała. Bo nie widzę innego powodu - Magda nie jest nerwusem i nie złości się na ludzi o byle co.
He he! W sumie śmieszna sprawa. Przestańcie się nawzajem obrażać na siebie. :-) Nieporozumienia są rzeczą ludzką.

wkroczył sędzia ringowy w osobie Oxy, dziękuję Oxy:), że pod moją nieobecność sytuacja się klaruje
zawodnicy są poobijani, ale cali, rozeszli się do narożników, koniec starcia, na więcej nie pozwalam jako organizator gali:)
Magda jest super uśmiechniętą kobietą (przynajmniej tak Cię odbieram), Tomasz wali prosto w mordę, taki ma widocznie styl (nie oceniam czy dobrze czy źle).
pozdrawiam oboje z szacunkiem do wyrażania ocen pod wierszami i do drugiego człowieka
pax, pax, pax i tego się trzymajmy. amen
wróćmy do poezji:))))

Czy Tomasz wali w mordę? Napisał dosyć dosadnie, jak odczuwa wiersz - i tyle. :-) Ma prawo odczuwać po swojemu.
Może nie mam racji co do pomyłki, może Magda też odczytała komentarz o "teksańskiej masakrze piłą mechaniczną w połączeniu z piłą część enta" jako "walenie w mordę". Może zbyt emocjonalnie podeszła do tego komentu.
Tieee... Dajmy już spokój. Myślę, że nie warto się nad tym pochylać i że wszyscy już doszli do siebie. Ot, incydent, może z powodu skoków ciśnienia w listopadowej, niesprzyjającej nam atmosferze. :-)

Jeśli chodzi o wiersz... Hmmm... Mówiąc szczerze, to ja po prostu go nie rozumiem. Dlatego nie potrafię skomentować. Bandyta rozkochany w kobietach? To jakiś Jaś Nożownik? No nie przemawia do mnie ten obrazek...
Sorki. Nie chcę kłamać. Poza tym to stwierdzenie nie jest skierowane przeciwko wierszowi, a tym bardziej nie przeciwko Autorowi.
Pozdrawiam.