zak stanisława Opublikowano 17 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 prześwity pamięci kolejny raz wciskają się w słowa przypięte do grymasu twarzy łapie oddech z braku innego zajęcia rozkleiła się czas ją oszukuje a może odwrotnie czyta jego zalecenia niepotrzebnie przecież przeziębienie to nic takiego można wydmuchać nosem przemija
Tomasz_Biela Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 Stasiu dawno tego nie robiłem pomimo iż wiersz jest jak najbardziej wg Ciebie / i Twój uszanowanie t / na światło dzienne wyciąga podniszczone fakty wydają się znajome prześwity pamięci kolejny raz wciskają się w słowa przypięte do grymasu twarzy łapie oddech z braku motywacji ozdrowieńczych nie potrafi leżeć krzyżem rozkleiła się nie wie kiedy czas ją oszukuje a może odwrotnie czyta jego zalecenia niepotrzebnie przecież przeziębienie to nic takiego można wydmuchać nosem
egzegeta Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 Stasiu prawie to samo co Tomasz Biela, czyli Tomasz zrobił swoje, ja mogę odejść :)) Pozdrawiam
teresa943 Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 kochana, sorki, ale tym razem przychylam się do opcji panów :), mimo, że jak widzę, wiersz (znam z warsztatu) przeszedł maleńką na korzyść metamorfozę pozdrówki serdeczne :)))) Krysia
zak stanisława Opublikowano 17 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. TOMKU, TO JE DE BEST!!!!! SUPER, dziękuję serdecznie za MIŁĄ współpracę, teraz poznaję dawnego Tomasz!!!! cmook
zak stanisława Opublikowano 17 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 Tereso, Egzegeto, dzięki za wnikliwość cmook i dobrego wieczoru
Magda_Tara Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 czas ją oszukuje a może odwrotnie --------- dla mnie to boli :( piękny wiersz, Stacho! pojutrze wiosna! buziak!
zak stanisława Opublikowano 18 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. niestety, nikt go nie cofnie... Magdo radosna wiosna, powiadasz, a niech ta wiosna:))) cmook
Baba_Izba Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 Choć ten sam wędrowiec - nigdy ta sama rzeka! Jak zwykle u Ciebie i ten wiersz pięknie - prosto - sobie płynie. "przeziębienie to nic takiego" - a na H1 N1 najlepiej zadziałać C2H5OH, może być na aronii! Serdecznie pozdrawiam z uściskami - baba
zak stanisława Opublikowano 18 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja mam na pigwie, warzy się właśnie:))) bo taki zanik to poważna sprawa, trzeba działać:)) cmok babo miło było!
zak stanisława Opublikowano 18 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiadomo, BYWAŁY... hihi ale jak głowa pusta, to i głąb nie pomoże :)) cmok patyczku:))
Pan_Biały Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 przemijanie jak nieuleczalna choroba ciekawie napisane pozdrawiam r
M._Krzywak Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 Stasiu - wiersz jak malowanie! Ja się tylko zapytam, czy Maciej wysłał pakunek, czy nie. Jak nie, to może poprosimy Jacka, urządzi wieczór Autorski w Dworku i się spotkamy? Czyż nie kusząca propozycja? :))) Pozdrawiam.
zak stanisława Opublikowano 18 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie ma pakunku, Michale, to bardzo kusząca propozycja ale niestety mam przeterminowane zapalenie płuc i nie za bardzo mogę , ale mamy czas, do wiosny niedaleko :))) buziaki , i dzięki wielkie
zak stanisława Opublikowano 18 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. taj, Panie Biały, właśnie tak!!!!! przeziębienie mija i przemijanie mija :) cmook
M._Krzywak Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie ma pakunku, Michale, to bardzo kusząca propozycja ale niestety mam przeterminowane zapalenie płuc i nie za bardzo mogę , ale mamy czas, do wiosny niedaleko :))) buziaki , i dzięki wielkie To już piszę do Jacka. A co się odwlecze, to nie...
Oxyvia Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 Dla mnie ten wiersz jest optymistyczny. Nie jest wesoły, ale właśnie optymistyczny. Te słowa:czas ją oszukuje a może odwrotnie czyta jego zalecenia niepotrzebnie przecież przeziębienie to nic takiego można wydmuchać nosem przemija No właśnie: może to Peelka oszukuje czas? Może wbrew prawom biologii czuje się właśnie coraz młodziej? Na pewnym etapie życia wkracza się w coś takiego, że człowiek coraz silniej dostrzega uroki świata, coraz bardziej ceni i kocha życie, syci się nim i delektuje coraz intensywniej, coraz szerzej działa i ma z tego coraz więcej radości i satysfakcji - po prostu jest coraz żywszy. A nie coraz mniej żywy, jak chciałby czas. A chwilowe "przeziębienie" czy rozklejenie się nad własnym przemijaniem można wydmuchać nosem jak katar albo łzy - to przemija. Zresztą słowo "katar" wzięło początek od greckiego "katharsis", czyli "oczyszczenie" - to słowo ma jak najbardziej pozytywne konotacje znaczeniowe - jest to oczyszczenie ciała i/lub duszy, uzdrowienie. A więc - odmłodnienie! Bardzo optymistyczny wiersz i bardzo mi się podoba.
zak stanisława Opublikowano 19 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oxy jakbyś czytała w moich myślach!!!!! to niesamowite, jak potrafisz bezbłednie odczytać to co jest zakamuflowane, JESTEŚ NIE-SA-MO-WI-TA! ŚCISKAM JAK NIEWIEM CO!!!!TAK MOCNO! DOBREGO JUTRA I WSZYSTKICH INNYCH:)))
Oxyvia Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 Stasiu, po prostu podobnie czujemy i myślimy. Jesteś kochana i bardzo miła. Buziaki najserdeczniejsze i również wszystkiego najlepszego ZAWSZE! Oxy.
Rekomendowane odpowiedzi