Aleksandra Gadowska Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Była noc Gwiazdy na niebie Oświetlały mą drogę Do celu.... Którego nigdy nie mogłam osiągnąć... Szelest krzaków Czarny cień Ostrze noża Głuchy krzyk Którego nikt nie mógł usłyszeć... Bezmyślny gwałt Dla zaspokojenia potrzeby Nie mojej Lecz jego Nigdy nie zobaczyłam TEJ twarzy... Czułam tylko oddech Alkoholowy smród I obce ciało We mnie Tak nie miało być.... Skończył Uciekł A mi pozostała Nadzieja Ze Bóg pozwoli mi umrzeć....
Kornel Nornicki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wspaniały wiersz. Jestem pod wrażeniem. Doskonały klimat zachowany do samego końca. Zabieram do ulubionych i czekam na więcej.
Aleksandra Gadowska Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 podziękowania przez PW [sub]Tekst był edytowany przez Mirosław Serocki dnia 27-08-2004 23:27.[/sub]
Coolt Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dla zaspokojeniA, literka uciekła. Miejscami ciekawie, ale nie wszędzie,patrz pierwsza strofa,gdzie wszystko wydaje się być oczywiste, nie ma w tym nic odkrywszego: była noc,świeciły gwiazdy oświetlając mi drogę do celu...w dodatku prozatorsko. Bezmyślny gwałt Dla zaspokojenia potrzeby Nie mojej Lecz jego ... a z jakich innych pobudek dokonuje się gwałtu? No,ale może się czepiam :) Wiersz ma swój klimat, gdyby nie był taki dosłowny i bardziej zaskakujący, mógłbym powiedzieć,że to dobry tekst... póki co nie mogę :) Pozdrawiam serdecznie Coolt
Aleksandra Gadowska Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 podziękowania przez PW [sub]Tekst był edytowany przez Mirosław Serocki dnia 27-08-2004 23:26.[/sub]
Luthien_Alcarin Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 dka mnie niestety zbyt dosłowny... temat przygnebiajacy, trudny, byłby łatwiej przyswajalny przy uzyciu metafor Pozdrawiam Agata
Tommy Jantarek Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 O jakim klimacie tu mowa? To jest czysty reportaż podany na tacy i nic więcej, zero uczuć, jeszcze gwiazdki świecą żeby było jaśniej, chyba po to, żeby nic nie uciekło z wydarzeń. Beznadziejne zestawienie kontrastu.
teraa Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 miejscami ciekawie ale to nei ratuje tego kiepskiego wiersza... i jeszcze to 'TEJ' z dużej litery... i po co to... żeby zirytować czytelnika... pewnie to niby tekst piosenki i to TEJ trzeba sobie krzyknać, ale to ma byc poezja więc prosze wybaczyć... Tera
Martyna_Zofia_Łysakiewicz Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Mi sę bardzo podoba. Ciekawie opisane naprawde tragiczne wydarzenie. Strzela do serca. A to "TEJ" musiało być przecież jakoś zaznaczone. Bo ta twarz w końcu coś znaczy.
zwykła Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wystarczy wyjąć "mocny" temat z rekwizytorni, nie ważne jak, grunt,że trafia do celu sic! pozdrawiam
Gość Milena Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 A mnie zastanwia ile osób piszących o gwałcie - zgwałcono, ile osób konających - konało, ile kalek - kaliekich. Ile waszej prawdy w tym co piszecie, ile was w waszych słowach? Proszę o odpowiedź /to nie komentarz a jedynie pytanie/
teraa Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Pani Mileno a gdzie empatia - chyba Pani o niej zapomniała... Tera
Catalina Acosta Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 "Była noc Gwiazdy na niebie Oświetlały mą drogę Do celu.... Którego nigdy nie mogłam osiągnąć..." - "nigdy nie mogłam osiągnąć - to znaczy, że już próbowałam. Coś mi się nie zgadza... "Głuchy krzyk" - kiepski oksymoron. Bezmyślny gwałt - czy gwałt może być inny? "Dla zaspokojeni potrzeby Nie mojej Lecz jego" - proszę dodać "a"; gwałt z reguły zaspokaja potrzebę gwałciciela, a nie ofiary - wtedy nie byłby gwałtem... Jestem na nie temu wierszowi. Catalina
Rekomendowane odpowiedzi