Rafal Bielan Wierzbicki Opublikowano 28 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 odnawiam czołg matchboxa pomalowany w drapieżną panterkę kiedy odejdę pójdzie ze mną do sklepu z bronią ciężką zmienimy mu lufę w działo samobieżne będzie mi służył jako obrońca pociski celowniki akcesoria wojenne (takie wiecie supernowoczesne) tylko wroga poszukam w szufladzie bo wroga mieć to najważniejsze
Marcin Katulski Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 Lufa to nie zabawka. Facet musi to wiedzieć. A co do wierszydła- nie podoba mi się.
Rafal Bielan Wierzbicki Opublikowano 28 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) A to dobre: facet musi to wiedzieć, peel to dziecko, stary a wiersz to groteska. Jak szukałeś prawd objawionych to faktycznie źle trafiłeś?
Toby Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 przemówił do mnie... jak bum cyk cyk.. jeśli dziecko to facecik? Gra? ;) czółkiem.
Marcin Katulski Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) A to dobre: facet musi to wiedzieć, peel to dziecko, stary a wiersz to groteska. Jak szukałeś prawd objawionych to faktycznie źle trafiłeś? Faktycznie. Źle trafiłem. :)
Rachel_Grass Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2009 puenta ustawia wiersz, jedzie do góry za jej sprawą. więc bym jeszcze się pozastanawiała nad dążeniem do niej, żeby dobrze resztę tekstu ustawić
Dariusz Sokołowski Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W pogrubieniu masz "dojrzały" podmiot pod zdaniami "dziecka", w przechyle "dorosłego" z ironią. Bardziej od "wojennego" tematu ciekawi desygnat "szuflady", w którym poszukuje się "wroga". Chcąc nie chcąc, semiotyka "szuflady" ustawia wiersz w płaszczyźnie dyskursu poetyckiego... o "poezji". Takie "śpiewanie o śpiewaniu" - poetycka barachołka;)
Mr._Żubr Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 Rzeczywiście, puenta poprawia obraz całości, ale to troszeczkę za mało. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi