Bartosz_Cybula Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Łzy, których źródła nie znasz płyną cicho jak strumyk i ktoś zrozumiał je całkiem inaczej przestały oddychać, a przez ich pryzmat interpretacja jest niemożliwa, bowiem gorzki smak fałszu zmienia rzeczywistość próbuję zaspokoić pragnienie ciszy spalić stygmaty ślepego cierpienia i wołam o uśmiech do szyby, ale widzę tylko siebie
Mea Liberta Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 spróbuj, kolego wrzucić takie próby na prozę:) nie piszę tego przez złośliwość, ale naprawdę - na prozę:) bo ładne, ale nie tutaj:), przynajmniej jak dla mnie Pozdrawiam - Mea:)
Bartosz_Cybula Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hmm, na prozę? No zobaczę czy uda mi się to zrobić. Popracuję jak skończę pisać (przerabiać) opowiadanie "Dlaczego Lu...". Ten utwór jednak tutaj zostawię. Pozdrawiam
gal gerald Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 W sumie, można było spokojnie zapomnieć o dzieleniu tego wiersza na zwrotki.
Marta Magdalena Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 "cicho jak strumyk" "gorzki smak fałszu" "pragnienie ciszy" "ślepego cierpienia" oryginalny to Pan nie jest. chyba że tu: "interpretacja jest niemożliwa, bowiem" język formalny i styl niemal biblijny (albowiem) w jednym wersie gryzą się. reszta tendencyjna.
Bartosz_Cybula Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Można było, ale ja podzieliłem:) Dziękuję za uwagę Podrawiam
Bartosz_Cybula Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tutaj nie chodzi o oryginalność. Prawdę mówiąc podane przez Ciebie wyrażenia wyjęte z kontekstu nigdy nie będą oryginalne. "język formalny i styl niemal biblijny (albowiem) w jednym wersie gryzą się" - mają się gryźć - takie było moje zamierzenie. Chciałbym także poznać powód dlaczego wiersz jest tendencyjny. Dziękuję za komentarz i cenne uwagi. Pozdrawiam
Anastazja.P Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 "spalić stygmaty ślepego cierpienia" - toż to perwers
Bartosz_Cybula Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie widzę w tym nic nienormalnego
Anastazja.P Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hhmmmm....stygmaty to: znak, znamię, piętno, etc. ...a to było tak: "Łzy, których źródła nie znasz płyną cicho jak strumyk i ktoś zrozumiał je całkiem inaczej przestały oddychać, a przez ich pryzmat interpretacja jest niemożliwa, bowiem gorzki smak fałszu zmienia rzeczywistość próbuję zaspokoić pragnienie ciszy..." zgodnie z powyższym, w rozumieniu "cierpienia", stygmatami sa "łzy", bo o tym mowa w 3/4 wiersza, wiec paląc łzy, (probując to zrobić) to rzeczywiście można stać się ślepym, tylko, że ...hhmmm dalej Autor pisze, że widzi siebie w odbicu szyby :)) stąd ten perwers :))) Pozdrawiam z uśmiechem - tym wywoływanym przy oknie :)) [sub]Tekst był edytowany przez Anastazja.P dnia 24-08-2004 22:12.[/sub]
Bartosz_Cybula Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie chodziło mi o palenie łez ogniem :) ani niczym podobnym. Poprostu zniszczyć:) Wołam o uśmiech do szyby, ale widze tylko siebie - nie wiem czy musze tłumaczyć o co chodzi? Pozdrawiam serdecznie:)
Anastazja.P Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nieeee....prosze niee :)) Kolega lepiej się uśmiechnie ;)
Bartosz_Cybula Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ok to nie będę tłumaczył:). Spojrzę w stronę okna może zobaczę coś więcej:) Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi