Lourds Nowak Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Czy go słucham? Czy rozumiem? Proste, łatwe. Przetrudne. Kochaj bliźniego! Gardzi. Nie znosi. Pomiata. Atakuje. Staram pokochać. Więcej zobojętniały. Nienawiść czuje i sieje. Powolność wykorzystuje. Bije. Wyklina. Tym samym oddać? Pojmować zaczyna: Nie czyń drugiemu coć niemiłe. U mnie w środku? Niemiłość siedzi. Moja dusza? Dobra jeszcze? Czy w zapamiętaniu duszę zbrukałm? Być ofiarą maszkary? Oddać tym samym? Janie Pawle! Przetrudność głosisz. Niedosytuacyjną. W jestestwie tkwi że życie zmyślne prawdą w tym, co głosisz. Przetrudną.
Lourds Nowak Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 To bardzo osobisty wiersz z rozdziału "Bóg" mojego tomika poezji. Na rozdział składają się cztery wiersze, które, będę miała zaszczyt Państwu kolejno zaprezentować. Starałam się, aby ten miał bardzo indywidualny, surowy wyraz. Bardzo proszę Państwa o oceny.
Coolt Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Oryginalny,ale i dziwny zapis, niewygodnie się czyta. Tekst na pewno jest o czymś, ośmielę się nawet powiedzieć, że o ważnych sprawach. Kto tu się z kim rozlicza? :) Nic dziwnego,że papież mówi trudne i ważne rzeczy,bo wie, że niewiele ziemskiego życia mu pozostało. Miejscami niezrozumiale,miejscami patetycznie: Przetrudność głosisz. Niedosytuacyjną W jestestwie tkwi Trochę drażnią archaniczne formy: coć niemiłe Ogólnie tekst nie jest zły, ale nie urzekł mnie w żaden sposób Pozdrawiam serdecznie Coolt
izabela walter Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 zapis chybiony. treść niby wydumana jakby patetyczna i męczy. także ciągłe ? i !. do mnie nie dotarł zupełnie. pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi