adolf Opublikowano 15 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 piszę do ciebie list wciąż z tego świata drutem kolczastym drążąc w nieba błonie myśl, co ku twojej, narasta pokornie lecz nim ją znajdzie zagubi się w gwiazdach Rodzić się, znaczy: własnej matki zrzucić kokon, iść w ślady: ojców, w blask oręża ale pamiętaj, co znaczy umierać: cień podrzeć matek i ojców szlak zgubić Tu gdzie w czerwony ubiera się drelich jądro komórki, gdzie wszystko to ściana tacy jak ty -- pewnie nie istnieli. drut w niewyraźny już wygiął się podpis żegnam cię ciepło. Bo lecieć mi wzbrania zielona kula, którą mam u nogi.
gabriel p. Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 świetny utwór. bardzo miły w odbiorze, jednocześnie bardzo wymowny. bez zbędnych metafor - wszystko czarno na białym... denerwuje mnie niezmienie interpunkcja w tym wierszu. to jedyny minus. pozdrawiam :-)
teresa943 Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. podzielam zdanie, co do treści wiersza i zgadzam się także z Gabrielem, że interpunkcja szwankuje...stosujesz niekonsekwentnie, w wielu miejscach jej brakuje, gdy gramatycznie powinna być, np. przed "lecz" w 3 wersie 1 zwr.; przed "ale" w 3 wersie 2 zwr. i jeszcze wiele takich miejsc... ogólnie zamysł i przesłanie wiersza super! serdecznie pozdrawiam Przemku :-) Krysia
Zbyszek_Dwa Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 B dobry pomysł na świetny wiersz Mimo zastrzeżeń takich jak już wyżej dobrze się czyta Pozdrawiam adolfie
Rekomendowane odpowiedzi